Левски зарадва Делио Роси с три точки при официалния му дебют (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" се изпотиха у дома срещу Дунав, който удържа суха мрежа до 69-ата минута

Левски зарадва Делио Роси с три точки при официалния му дебют (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски спечели с 2:0 срещу Дунав в официалния дебют на Делио Роси като треньор на „сините”. Левски контролираше мача през по-голяма част от двубоя, но чистите ситуации за „сините” дойдоха през последния 20 минути на срещата. В 69-ата Яблонски откри след пас на Прохазка от фаул, а в 90-ата резервата Буш оформи крайното 2:0.

Левски започна офанзивно мача, но домакините срещнаха сериозни трудности да пробият добре построената отбрана на Дунав и не успяваха да стигнат лесно до завършващ удар.




В 9-ата минута Мапуку пробва далечен диагонален удар, който за момент затрудни вратаря на русенци, но след това бързо се изправи и улови.

В 17-ата минута Обертан, който бе и най-активният в тима на Левски през първите 45 минути, проби отдясно в наказателното поле, но реши да не стреля от малък ъгъл и пробва пас, но неточно.



Две по-късно Костадинов не успя да реализира най-чистото положение за „драконите”. Нападателят получи в близост до дъгата на пеналта, финтира Яблонски, но точно в момента на удара бранителят протегна крак и парира.

Левски не успя да задържи темпото от началото на срещата  и даде възможност на Дунав да изравни играта.

В края на полувремето грешка на страничния рефер можеше да доведе до гол на домакините. Вутов центрира за Панайотов, който бе в засада, но тя не бе маркирана, играчът на „сините” бързо стреля от границата на наказателното поле, но вратарят успя да отклони в корнер.



Сценарият от първото полувреме се повтори и след почивката – Левски започна на високи обороти, а в 50-ата Обертан бе близо до откриване не резултата, но стреля покрай страничната греда.

Пет по-късно Яблонски бе оставен непокрит при изпълнение на корнер и насочи с глава към вратата, но Попадийн изчисти от голлинията с тяло.

В 62-ата минута при контраатака на русенци Васил Шопов изведе перфектно Будинов отдясно, той видя включващия се Диян Димов и пусна към него, но капитанът на „драконите” стреля неточно в аут.



В 69-ата Левски успя да превземе крепостта на русенци. Прохазка центрира от фаул, Яблонски отново бе непокрит и със скок засече топката във въздуха и прати в мрежата на гостите за 1:0.

Последният четвърт час „сините” тотално надиграха своя съперник и стигнаха и до втори гол, който дойде след неочаквана грешка на вратаря Антонов.



В 79-ата Обертан бе изведен сам срещу Антонов, който покри ъгъла си и парира удара на французина.

В 82-ата Буш направи двойно със свой съотборник, но от малък ъгъл стреля встрани от целта, минута по-късно Обертан получи от Вутов в пеналта, но отново Антонов се намеси и изби с една ръка в корнер.



Крайното 2:0 оформи резервата Буш, след като се възползва от неочаквана грешка на вратаря Антонов, който изпусна топката след слаб удар на Гомес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки