Сензациите в пресата: Нова подготовка за Левски през септември

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 14 август 2017 г., понеделник

Сензациите в пресата: Нова подготовка за Левски през септември
 Сензациите в българската спортна преса от днес, 14 август 2017 г., понеделник:


Тема спорт: Делио Роси прави нова подготовка през септември
 
Програмата на първенството дава жокер на треньора на Левски Делио Роси. След седмия кръг идва пауза в шампионата заради световните квалификации. Дотогава на сините им предтоят 2 мача - на 18 август, в петък, те гостуват на Пирин в Благоевград, а на 26 август - събота, на "Герена" посрещат Славия. След това Делио Роси ще има десетина дни, в които да наблегне върху подобряването на физическото състояние на тима. Италианецът не е доволен от кондиционната подготовка на сините. В момента обаче той не може да направи нищо, защото ако натовари допълнително играчите, то те може да станат податливи на травми.

В момента Роси и колегите му предпочитат да работят върху тактиката на сините. През изминалата седмица те наблегнаха именно на това как футболистите трябва да са разположени на терена и как трябва да реагират, когато притежават топката или когато тя е в съперника.
В края на август и началото на септември Роси ще наблегне на тичането. Възможно е отборът дори да проведе кратък лагер. На 6 септември Левски приема Лудогорец в отложен мач от първия кръг на първенството. Срещата, която трябваше да се състои на 16 юли, не се състоя поради настояване на сините. Тогава те участваха в Лига Европа и предпочетоха да насочат усилията си към двубоя от втория квалификационен кръг от надпреварата срещу Хайдук в Хърватска.

Успоредно с това италианецът следи и трансферният пазар. той вече е декларирал пред ръководството, че иска отборът да бъде подсилен на три позиции. Роси се нуждае от централен защитник, дефанзивен халф и крило. На проби на "Герена" е 20-годишният флангови нападател Жеан Патрик. Бразилецът игра в спаринга с третодивизионния Сливнишки герой (1:3). Очакваше се след него треньорът да реши дали да го оставя в отбора, но той поиска време, за да направи преценка.

Тема спорт: Президентът на Нант: Искат ни 5 милиона евро за Анисе



Собственикът на Нант Валдемар Кита призна, че преговорите за трансфер на Абел Анисе от Лудогорец при канарчетата вървят доста трудно заради финансови разминавания. Мадагаскарският халф на орлите е приоритетна цел на френския клуб. Той е силно желан от треньора Клаудио Раниери.

"Сложно е! Да, ние искаме футболиста, но имаме финансови разминавания с Лудогорец. От българския клуб първо поискаха 2 милиона евро, а сега желаят 5 милиона", коментира Кита пред местното издание "Прес-Осеан".
Както е известно, интерес към Абел Анисе има и английският Лестър, който Клаудио Раниери изведе до титлата във Висшата лига през сезон 2015/16.
 
Меридиан мач: Мениджърът на Херо разкри детайли от сделката
 

 
Мениджърът на Димитър Димитров - Мирчо Димитров, разкри как са протекли преговорите между клиента му и Лудогорец. "След мача за суперкупата и оставката на Дерменджиев, Методи Томанов се обади на Димитър Димитров с предложение да поеме отбора. Това се случи в четвъртък. Преди това не сме водли никакви разговори с "орлите". В петък вечерта постигнахме споразумение и както вече знаете, Херо е треньор на тима. "Той имаше оферти от водещи тимове в Казахстан и два отбора в руския елит, но реши да приеме предложението на българския шампион. Целите на Лудогорец в родния шампионат и в евротурнирите са винаги високи и затов на "орлите" не се отказва", завърши той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки