Сензациите в пресата: Хубчев гледа двама „моряци”, дуо на ЦСКА взима бг паспорти

Половин дузина нови предложени на Херо, той залага на Терзиев вместо на Игор Пластун, Удинезе дебне Крис Добрев, Меркадо сяда на пейката и още…

Сензациите в пресата: Хубчев гледа двама „моряци”, дуо на ЦСКА взима бг паспорти

Сензациите в пресата днес, вторник, 15 август 2017 година:

„Тема спорт”: Двама от Черно море в полезрението на Хубчев

Двама футболисти на Черно море са попаднали в полезрението на селекционера на националния отбор Петър Хубчев за предстоящите след три седмици световни квалификации. На 31 август трикольори-те приемат Швеция на "Васил Левски", а на 3 септември гостуват на Холандия на "Амстердам Арина". Хубчев е останал доволен от представянето на Мариян Огнянов и Александър Цветков в мачовете на моряците от началото на сезона. Имената на повиканите от Първа лига футболисти ще бъдат обявени след 20 август, като Цветков е с по-големи шансове да бъде в групата за въпросните две срещи. През тази седмица Петър Хубчев трябва да съобщи играчите от чужбина. Силно начало на сезона прави и левият бек Мартин Костадинов (21 г.). Селекционерът на младежите Антони Здравков похвали таланта и разкри, че ще продължи да се ползва с неговото доверие, като ще получи покана за евроквалификацията с Люксембург на 5 септември в Стара Загора. "Още преди години разбрах, че Мартин Костадинов има качества да играе голям футбол. Тогава гледах мачове на юноши от цялата страна и той ми хвана окото. Логично попада в състава за мачове на младежите на България. Той е бърз, агресивен и повратлив. Тича по цял мач, без да спре, дисциплиниран е и се справя на няколко поста", каза Здравков пред в. "Народно дело". В полезрението на младежкия селекционер са още двама млади играчи на Черно море - Ертан Томбак и Емил Янчев. Очаква се един от двамата също да получи повиквателна за мача с Люксембург. Тримата футболисти са поредно доказателство за добрата работа в школата на варненци в последните години.

„Меридиан мач”: Удинезе дебне Крис Добрев

Италианският Удинезе е отправил конкретна оферта за таланта на Ботев (Пд) Крис Добрев. Най-младият голмайстор в историята на „жълто-черните" е желан от тима, който държи правата на Антонио Вутов. Развитие по евентуален трансфер може да има в следващите няколко дни, като от значение за сделката ще е и желанието на младока, който наскоро подписа 3 годишен договор с „канарчетата". Той обаче няма особена тежест, тъй като младокът не е пълнолетен и не може да бъде считан за професионалист.

„Тема спорт”: Половин дузина нови предложени на Херо

Лудогорец ще стартира спешна селекция, като целта пред клуба е до края на август в Разград да акостират няколко нови попълнения. Самият Димитър Димитров обяви, че се нуждае от свежа кръв. На Херо вече са му предложени половин дузина играчи, които са наблюдавани от спортния директор Методи Томанов. В момента Димитров разглежда профилите и качествата на състезателите, които може да бъдат привлечени, и до края на седмицата ще си каже мнението. Самият Херо също има предвид едно име, което според него може да бъде полезно на отбора. В Лудогорец смятат да изчакат двубоите със Судува, след което да действат бързо на трансферния пазар и в двете посоки. Първо най-вероятно ще продадат още един-двама играчи, а после ще се подсилят с поне две нови попълнения.

„Тема спорт”: Двама чужденци от ЦСКА взимат бг паспорти през декември
Двама от чужденците в ЦСКА ще получат български паспорти най-рано през декември. Преди месец "Тема Спорт" съобщи, че за такива са кандидатствали нападателят Фернандо Каранга и Кевин Меркадо. Процедурата по издаването на паспорти обаче върви по-бавно от очакваното, поради което ще отнеме поне още 3-4 месеца. С натурализирането на Каранга и Меркадо, ако те останат на "Армията" и след това, ЦСКА ще си отвори квоти за чужденци извън ЕС. В отбора в момента има 4-ма такива - Каранга, Меркадо, Кулма и привлеченият през лятото Енрике Рафаел. От тях за официалните мачове по правилник отпада по един. Армейците искат да имат свободни квоти извън ЕС, тъй като са със силни позиции в Южна Америка и често следят играчи на този континент. Натурализирането на чужденци не е нова практика в Първа лига. Само в Лудогорец има 5-има с български паспорти - бразилците Кишада, Марселиньо, Вандерсон и Натанаел и украинецът Пластун.

„Тема спорт”: Меркадо може да седне на пейката
Лявото крило на ЦСКА Кевин Меркадо може да седне на пейката в предстоящия двубой с Витоша Бистрица. Срещата е на "Армията" в събота от 21:00 часа. Еквадорецът дотук стартира в 4 от 5-те шампионатни мача, но е доста непостоянен в изявите си. А в последния двубой със Септември разочарова с представянето си и дори треньорът Стамен Белчев призна, че не е доволен от играта му. За левия фланг на атаката хасковският специалист има куп опции освен Меркадо - Кулма, Десподов и Енрике Рафаел. Ако се стигне до изваждане на Кевин от титулярите, с най-големи шансове за негов заместник са Кулма и Десподов. Роденото в Кресна крило вече все по-често да се изявява отляво, след като Станислав Манолев се утвърди на десния фланг на атаката. ЦСКА поднови тренировки вчера със занимание от 19:00 часа в Панчарево. В него участие не взе Давид Симао, който е твърдо аут за мача с Витоша. Днес ще стане ясно дали португалският халф ще бъде опериран.

„Тема спорт”: Херо залага на Терзиев вместо Игор Пластун

Новият старши треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо ше предприеме рокада в зашита за първия мач със Судува в четвъртък. Почти сигурно специалистът ше върне сред титулярите Георги Терзиев. Той ще си партнира с Козмин Моци за сметка на Игор Пластун. Украинецът ще остане на пейката. Херо познава отлично качествата на Терзиев от съвместната им работа в Черноморец Бургас. Именно там Димитров даде път към големия футбол на национала, след което той премина при разградчани. Още двама състезатели на Лудогорец са добре познати на Херо - вътрешният халф Абел Анисе, когото именно Димитров доведе у нас в Черноморец Бургас, а после той премина през ЦСКА и Ботев Пловдив, и лекуващият контузия вратар Владислав Стоянов. Както "Тема Спорт" вече писа, стражът няма да се завърне в игра през 2017 година, тъй като след операцията му в Румъния са настъпили усложнения, заради които той отиде на възстановяване в Барселона. Очаква се срещу Судува Мисиджан да действа по дясното крило. Лукоки ще пропусне и този двубой заради контузията си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки