Кокала в атака: Роси на стадиона ли ще спи?! Левски трябваше да вземе Авраам Грант!

"Двете имена нямат място за съпоставка", заяви Емил Велев

Кокала в атака: Роси на стадиона ли ще спи?! Левски трябваше да вземе Авраам Грант!

Емил Велев бе категоричен, че според него по-добрият вариант за нов треньор на "сините" е бил Авраам Грант.

"След като разговарях с Аврам Грант, беше ми казано, че всичко е готово. Някакви детайли се очакваше да се завършат, но до тук. Оттам нататък не знам защо са се провалили преговорите. Не съм присъствал на разговорите. Трябва да питате г-н Русев, тъй като той се беше нагърбил с тази задача", коментира Велев за Спортал.

"За мен по-добрият вариант беше Аврам Грант. Не специално за мен. Аз дали щях да бъда негов помощник-треньор или не - никакво значение няма. Аз гледам чисто професионално - все пак как да сравнявам двете имена!? Единият къде е бил и другият къде е бил!? Единият е изгонен от 4-5 отбора. До 2013-та е бил някъде треньор, после не е бил треньор. А знаем името на Аврам Грант с какво е свързано - с национални отбори на Израел, шампион с Макаби (Хайфа) и Макаби (Тел Авив), Челси, Уест Хам, Портсмут. Изобщо не може да сложим на кантар двете имена. Каза ми "Щях да направя Левски шампион. И това е напълно постижимо.", разкри Кокала.

В типично свой стил последният треньор, извел Левски до титлата (2009 год.) коментира иронично появилите се информации, че Делио Роси е готов да работи по 20 часа на ден на стадиона.

"За да се навие (б.а. Грант) да дойде в България да е треньор, значи е имал много сериозни амбиции и цели. Сигурно няма да спи по 20 часа на стадиона, както италианецът. Аз не знам на италианеца дали са му взели квартира или на стадиона ще спи? Без да се заяждам. Първо - не мога да споря, че този човек има качества явно, след като е бил треньор в Италия и то в големи отбори. Не мога да кажа нещо друго, но всичко е много относитено, докато не видим резултати. Може да дойде и Моуриньо тук и ако няма резултати и него ще го оплюем, нали?"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки