ЦСКА направи нещо велико (ВИДЕО)

Какво се случи на стадиона в Никозия

ЦСКА направи нещо велико (ВИДЕО)

 Датата е 16 август 2007 година, а арената - стадион "ГСП" в Никозия. Там кипърският гранд Омония посреща ЦСКА в първа среща от втория квалификационен кръг от турнира за Купата на УЕФА.

 
17 секунди - толкова бяха необходими на Клаудиней Апаресидо - Неи, да вкара първия си гол за ЦСКА в евротурнирите. Бразилецът, който през лятото на 2007 година идва на "Българска армия" от португалския Навал и започва бързо да изплаща платените за него 600 000 евро.
 
 
Румънецът Флорентин Петре спира с гърди топката на Неи, който без да се замисля я шутира по посока вратата на Антонис Гиоргиалидес. Стражът на Детелините е безпомощен, въпреки че шутът е от около 35 метра, а топката влиза в горния десен ъгъл на вратата на домакините.
 
 
В 14-та минута капитанът на Омония Костас Каяфас изравнява за 1:1 - резултат, при който завършва и срещата в Кипър.
 
 
Треньор на Детелините е Драгомир Окука - сръбският специалист, който от следващия сезон ще застане начело на Локомотив София.
 
 
Рефер е известният англичанин Мартин Аткинсън, който в 66-та минута показва втори жълт картон на Валетнин Илиев и армейците доиграват мача с човек по-малко. Треньорът Стойчо Младенов прави бърза смяна, като в игра пуска холандеца Куидо Ландзаат, който заменя Петре.
 
 
Пет дни преди визитата на Омония ЦСКА стартира сезон 2007/2008 в "А" група с равенство 1:1 срещу Литекс в Ловеч, където Георги Чиликов влиза като резерва в 78-та минута на мястото на Маркиньос и изравнява 180 секунди по-късно.
 
 
През лятото в тима се е завърнал Тодор Янчев от датския Рандерс, а освен Неи, нови покупки са още Маркиньос от Беласица, Кевин Амунеке (Витория Сетубал), Хосе Луис Гарсес (Беленензес), Георги Чиликов и Зе Руи (Насионал Мадейра), Никола Вуядинович (Раднички Пирот) и Куидо Ланзаат (Дуисбург).
 
 
Състав на ЦСКА: Ивайло Петров, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Никола Вуядинович, Йордан Тодоров, Тодор Янчев, Абдер Кабус, Кевин Амунеке (65-Хосе Гарсес), Флорентин Петре (68-Куидо Ланзаат), Велизар Димитров, Неи (83-Шалозе Удоджи)

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки