Херо гони летящ старт в Лудогорец

Разградчани за първи път ще атакуват групите на Лига Европа през плейоф

Херо гони летящ старт в Лудогорец

За първи път в своята история Лудогорец ще играе плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Съперник на разградчани е литовският Судува, като първият мач днес е от 21:30 часа в Разград.

Досега орлите веднъж участваха в групите на ЛЕ, като това стана след загубен плейоф за ШЛ от Базел през август 2013 година.

Тогава те стигнаха до осминафинал, където бяха елиминирани от Валенсия.

Около седмица преди двубоя със Судува ръководството на Лудогорец предприе треньорска рокада, която бе ясна и очаквана като бял ден - Димитър Димитров-Херо замени Георги Дерменджиев. В повечето случаи ефектът нов наставник води след себе си и победа. А днес всичко друго освен успех би се приело за провал.

Разградчани са в пъти по-класният съперник, с бюджет, надвишаващ многократно този на литовците. Във втория квалификационен кръг за Шампионската лига орлите елиминираха шампиона на Литва Жалгирис след разгром с 4:1 в Разград. Судува пък се класира за Лига Европа като трети в първенството, финиширайки на 18 точки зад първенеца.

В момента ситуацията в шампионата на Литва не е по-различна. Судува пак е трети, на 15 пункта от лидера Жалгирис, но и с два мача по-малко от него, а наскоро стигна до 1:1 с местния хегемон като гост.

Дотук днешният съперник на Лудогорец елиминира последователно беларуския Шахтьор Солигорск, латвийския Лиепая и в третия квалификационен кръг швейцарския Сион.

Судува обаче е далеч от постиженията на разградчани и ще е цяло чудо, ако възпитаниците на Херо не елиминират този твърде скромен и напълно непознат за широката публика съперник.

За първи път в своята история Лудогорец ще играе плейоф в Разград, макар и за Лига Европа. Досегашните три - с Базел, Стяуа и Виктория Пилзен, бяха на националния стадион "Васил Левски" в София. Само сблъсъкът с швейцарците през 2013 година не се оказа успешен за зелените.

Както вече "Тема Спорт" информира, наставникът на орлите Димитър Димитров ще направи четири промени в състава спрямо двубоите с Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг за Шампионската лига.

Марселиньо е наказан за три мача и вместо него ще играе Кампаняро. На дясното крило мястото на продадения в Бордо Кафу ще заеме Мисиджан. В зоната на десния бек ще действа Сисиньо, който доскоро лекуваше контузия.

Една рокада ще има и в сърцето на отбраната. Там Вместо Пластун ще започне Георги Терзиев. Херо се надява битката да бъде решена още в първия мач, като за целта Лудогорец ще гони изразителна победа.

Реваншът в Литва е на 24 август (четвъртък) от 20:30 часа.

Наставникът на Судува Владимир Чебурин няма да може да разчита на двама основни играчи. Контузен е полузащитникът Гейдриус Матулевичус, а наказан за натрупани жълти картони е хърватският бранител Андро Швърлюга.

Така днес Димитър Димитров ще трябва да се легитимира пред феновете на Лудогорец и да докаже на ръководството, че не са сгрешили в преценката си. Защото всичко друго освен класиране за групите на Лига Европа ще е огромен провал за амбициите на родния доминатор.

Друг е въпросът, че от чисто финансова гледна точка Лига Европа носи несравнимо по-ниски приходи от ШЛ.

Очаква се на "Лудогорец Арена" тази вечер да присъстват около 6000 зрители, а капацитетът на стадиона след отварянето на новия сектор В вече е за 8000.

Мачът стартира в 21:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт. 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки