Сензациите в пресата: Левски търси отбор на Бабатунде, Иво Тонев ще помага за трансфер

Къси крака спират поляк за пробив в Ботев, Лудогорец преговаря с нападател от Аржентина, Верея се ослушва за друг треньор, Левски даваа голяма заплата на бразилеца и още…

Сензациите в пресата: Левски търси отбор на Бабатунде, Иво Тонев ще помага за трансфер

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 17.08.2017 година:

„Тема спорт”: Бабатунде отива към тотална изолация, Иво Тонев ще помага за трансфер

Нападателят на Левски Бабатунде Аденижи отново ще остане извън групата на Левски. За гостуването на Пирин утре нигерийският играч пак не е в плановете на новия треньор на сините Делио Роси. Италианският наставник има достатъчно опции за върха на атаката. На този етап той не включва вариант с двама нападатели, като на върха на единайсеторката отново ще е един измежду Буш и Мапуку, като титуляр ще е този, който е по-добре функционално. Ясно е, че ако двамата имат еднакви показатели, предимството ще е за румънския таран. А ситуацията с Аденижи е необратима - ще му бъде търсен отбор или за продажба, или за отдаване под наем, или за раздяла по взаимно съгласие с евентуална финансова компенсация. Не е изключено бившият собственик Иво Тонев да помогне за трансфер, тъй като през зимата той каза, че има информация, че единственият конвертируем футболист на Левски, към когото има реален интерес от чуждестранен клуб, е именно Бабатунде. За него бяха платени близо 200 хиляди долара. Тонев доведе играча почти изцяло по своя инициатива, явно надявайки се това да е голямото откритие на Африка, незабелязано до този момент от десетките емисари на европейски клубове, които познават всяко кътче на Нигерия, където се практикува футбол. Франсис Нар също не е опция пред Делио Роси за дългосрочен престой в Левски, флангови атакуващ играч е втори приоритет пред селекционерите на сините по настояване на новото треньорско ръководство. Бабатунде и Нар заемат квоти за играчи извън ЕС, което е допълнителна причина Левски да иска да се раздели с двамата до края на настоящия трансферен прозорец.

„Тема спорт”: Орлите преговарят с нападател от Аржентина
Лудогорец ще се подсили с четирима нови футболисти, ако се класира за груповата фаза на Лига Европа, пише в. "24 часа". Ако обаче разградчани отпаднат, попълненията ще бъдат сведени само до две. Със сигурност ще бъдат продадени още няколко от чужденците в отбора начело с Абел Анисе, като на тяхно място ще дойдат нови. Анисе е силно желан от френския елитен Нант. В момента вървят усилени преговори с нападател от Аржентина. Очаква се в най-скоро време да бъде финализирана сделката за бразилския защитник от Заря Луганск Рафаел Форстер. Наскоро президентът на украинския клуб обяви, че Рафаел е предпочел офертата на разградчани пред тази на Брюж. Преди две седмици Лудогорец привлече полския вътрешен халф Яцек Горалски. Той ще може да се сдобие с права за Лига Европа този сезон само ако тимът влезе в груповата фаза на надпреварата, тъй като вече е играл в квалификациите за бившия си отбор Ягелония.

„Меридиан мач”: Къси крака спират поляк за пробив в Ботев

Интересна причина изтъкват от щаба на Ботев за това защо полякът Даниел Кайзер все още не получава повече игрово време в Ботев. Обяснението е, че бил с къси крака и за това на този етап е почти изцяло в сянката на Иван Чворович. Вратарят бе харесан още през зимата, но изчака договорът му да изтече, за да подпише с тима това лято като свободен агент. Той дойде с препоръката на бившия любимец на бултрасите Адам Стаховяк и се старае по време на тренировките, но по-доброто телосложение на сърбина с български паспорт се харесва повече на Белия, който също е бивш вратар. Странното е обаче, че на този етап не се бърза с оферта за нов договор с Чворович, въпреки че настоящият му контракт изтича през зимата. От клуба искат първо да окомплектоват състава на други позиции и отлагат разговорите с бившия футболист на Миньор, Черноморец, Лудогорец и Левски за по-късен етап. Самият той вече си спечели симпатиите на феновете и се чувства добре в тима.

„Тема спорт”: Сините дават голяма заплата на бразилеца
Левски ще се принуди да даде сериозна заплата на набелязания нов защитник. Бразилският бранител Бресан е очакван тези дни на „Герена" за последна фаза от преговорите. Възможно е обаче да се получат усложнения, тъй като бразилецът очаквано има високи финансови претенции. Тази пролет играч на неговия пост в Левски - Сърджан Лукин, отказа да намали заплатата си от 14 на 10 хиляди евро и не подписа нов договор. Ако искат да ангажират Бресан, сините ще трябва да сложат на масата повече, отколкото получаваше румънецът, който бе и по-възрастен. А южноамериканецът е само на 24 години. Бресан игра пълни 90 минути за Гремио при загубата с 0:1 срещу Ботафого в понеделник, но по принцип е със статут на резерва в отбора. Към този момент обаче титулярният централен бранител Рафаел Тиере е контузен. "Бресан е получил предложение да смени Порто Алегре със София. Въпреки че предложеният договор от Левски е добър и го удовлетворява, той не е сигурен дали да приеме офертата на българския отбор. Матеус най-вероятно ще продължи да играе за Гремио", пък пишат медиите в Бразилия. От „Герена" засега не коментират на каква фаза са разговорите с агентите на играча. Сините държат много на този футболист и за да покажат на Делио Роси, че умеят да играят на трансферния пазар.

„Тема спорт”: Верея се ослушва за друг треньор

Ръководството на Верея се ослушва за нов старши треньор, разбра 'Тема Спорт". Шефовете са доволни от Илиан Илиев и не възнамеряват- да го освобождават, но специалистът може да поеме Иртиш Павлодар и това ги поставя в сложна ситуация. Договорката между Илиев и Верея е, че при оферта от чужбина наставникът ще е свободен да си тръгне. С оглед все по-сериозната възможност Илиан Илиев да замени Херо в казахстанския Иртиш, от ръководството на заралии са започнали сондирането на бъдещ негов заместник. Повече яснота около бъдещето на Илиев се очаква да има в края на месеца, когато е паузата за националните отбори. В събота Верея приема Локомотив Пловдив в мач от шестия кръг на Първа лига. През изминалия уикенд заралии загубиха с 1:3 от шампиона Лудогорец, като имаха сериозни претенции към съдийството.
Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки