В Благоевград се подготвят за „синьо” нашествие

По предварителна информация се очакват над 600 привърженици на Левски за мача с Пирин

В Благоевград се подготвят за „синьо” нашествие

По предварителна информация от София се очакват около 600-650 привърженици на Левски за мача с Пирин, а от района още около 400-500, обявиха от полицията в Благоевград.

Секторът за гости на стадион „Христо Ботев" е с капацитет 500 места, но органите на реда увериха, че ще бъдат осигурени места за всички фенове на гостите.

Областната дирекция на МВР - Благоевград е предприела мерки за осигуряване на нормално протичане на мача с Левски утре от 21:00 часа, гарантира главен инспектор Димитър Ичев - началник на сектор „Охрана и обществен ред и териториална полиция".

Действията на органите на реда са започнали още през миналата седмица. Обсъдени са всички детайли около обезпечаването на сигурността извън и в стадиона.


Предвидени са достатъчен брой полицейски служители, ще се разчита и на съдействието на жандармерията и на Столичната дирекция на МВР

„Ще бъдат отворени две каси за билети, които ще обслужват само привържениците на Левски", съобщи също гл. инспектор Ичев, цитиран от "Меридиан мач".

"Между тях ще има изградени и временни КПП. Там феновете ще се проверяват за закупени билети и дали носят забранени предмети. Временни КПП с присъствие на полицейски служители ще има и на входовете на Благоевград за подпомагане и насочване на организираните групи от фенове. Временна организация за движение на МПС ще бъде въведена и по улиците, водещи към стадиона, ограниченията ще бъдат обявени и в сайта на МВР."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки