Илиана Раева: Ще бъдем на световно ниво

В националната база в зала "Раковски" се проведе контролно на националния отбор по художествена гимнастика

Илиана Раева: Ще бъдем на световно ниво

В националната база в зала "Раковски" се проведе контролно на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално (жени и девойки). За България взеха участие Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и девойките Елизабет Йовчева, Татяна Воложанина, Анна Келман, Миряна Чолакова, Бояна Гелова и Вая Драганова.

 
В контролното участваха и националките на Бразилия и Мексико, които ще представят страните си на световното първенство в Пезаро (Италия) и са на подготовка в нашата база. В залата присъстваха всички ръководни фактори на българската художествена гимнастика - президентът на БФХГ Илиана Раева, членът на техническия комитет на ФИГ Мария Гигова, вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова, генералният секретар на федерацията Росина Атанасова, директорът на националните отбори Деспа Кателиева.
 
Веднага след края на проверката Илиана Раева говори за медиите. "Много съм доволна от видяното днес. Имаме още някои малки подробности за доизчистване, но до световното всичко ще е наред. Надявам се нашите момичета да играят без грешка и очаквам обективно съдийство. По отношение на съдийството са взети изключително строги мерки от новия президент на ФИГ г-н Моринари Ватанабе, така че основно класирането ни зависи от това дали гимнастичките ни ще изиграят всичко, което е заложено в съчетанията им. 
 
С малките започваме работа по нова методика - те ще работят със своите треньори при девойките, но ще бъдат непрекъснато наблюдавани от треньорския щаб на жените, за да има една приемственост между девойки и жени. Искам с децата да се работи правилно, да можем да отсеем най-добрите и качествени гимнастички при малките и те да бъдат готови за работа веднага след попадане във възраст жени. Ще обявим конкурс за треньор за ансамбъл - девойки и ако работим както трябва, ще бъдем на световно ниво. Винаги в правилника на нашия спорт е имало тънки моменти, невидими за обикновения зрител, това не е новост. 
 
Нека медиите и нашите фенове да знаят, че има неща, които се оценяват основно от съдиите и специалистите, но всичко зависи от това нашите момичета да играят без грешка и да направят всичко, което е заложено в композициите им. Напредъкът и при двете ни гимнастички буквално се вижда с всеки изминал ден. И двете са в отлична форма, играят с огромно желание и хъс, концентрирани и мобилизирани са да дадат най-доброто от себе си на предстоящото световно първенство. За нас е важно момичетата да са спокойни и да играят както те могат", коментира Илиана Раева.
Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки