Делио Роси с две промени за Пирин, Обертан отново десетка

Радуканов залага на юноша на Арсенал

Делио Роси с две промени за Пирин, Обертан отново десетка

Днес от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев" един срещу друг се изправят Пирин и Левски в мач от шестия кръг на Първа лига.

И двата отбора не стартираха сезона по най-добрия начин и тепърва трябва да защитават своите имена.

Орлетата победиха евробоеца Ботев в първия кръг, но след това изнесоха слаби продукции при загубите от новаците Септември и Етър и равенствата с Берое и Черно море. От своя страна сините също няма как да са доволни от представянето си в началото на сезона.

Именно на това се дължеше и рокадата на треньорския пост. Левски записа безлично равенство с Локомотив в Пловдив, след което победи Витоша, но отново не убеди.

В третия кръг срещу Верея скандалните съдийски решения прикриха безидейната игра на сините футболисти. Новият наставник Делио Роси стартира с успех над Дунав, дошъл през второто полувреме.

Но определено италианският специалист не е останал очарован от състоянието на възпитаниците си. Сега на Роси му предстои да изведе Левски за първото си гостуване в Първа лига.

За темпераментния наставник остават два двубоя (б.а. днес с Пирин и на 26.08 със Славия) до така желаната пауза за националните отбори, за да име възможност да работи за подобряване на физическата и техническата подготовка на футболистите.

При последното гостува не на Пирин сините си тръгнаха победени от стадион "Христо Ботев" с 0:1.

Старши треньорът на орлетата Милен Радуканов иска да повтори успеха и играчите са пределно мотивирани да зарадват благоевградската публика, пише "Тема спорт". Младият наставник отново ще заложи под рамката на Благой Макенджиев.

Пред вратаря ще стартират отдясно Александър Башлиев, отляво капитанът Юлиян Попев, а в центъра на отбраната ще си партнират Румен Сандев и Стилиян Николов. Пред карето в отбрана дебют ще направи новото попълнение на орлетата - ирландецът Конър Хендерсън.

Жълтата карта на юношата на Арсенал пристигна и предвид проблемите на Антон Костадинов той ще започне от първата минута, а негов партньор в средата на терена ще е Тодор Паланков.

Пред опорните полузащитници ще действа триото Кирилов - Траянов - Благов. Синята отбрана ще бъде тормозена от Станислав Костов. От своя страна Делио Роси ще направи две промени в състава си. На вратата ще започне капитанът Божидар Митрев.

Пред него защитният вал ще бъде изграден от Милош Цветкович отдясно и Иван Горанов отляво. В центъра на защитата се завръща изтърпелият наказанието си Димитър Пиргов, а негов партньор ще бъде героят от мача с Дунав Давид Яблонски.

Пред отбраната италианецът ще заложи на Жорди Гомес и Васил Панайотов.

Звездното попълнение Габриел Обертан отново ще играе ролята на десетка, а по крилата ще бъдат Роман Прохазка и Антонио Вутов. Французинът показва голямо желание за игра и изпъква сериозно над опонентите си по българските терени. Италианецът залага на неговото въображение и нюх за атака на скорост от втора позиция.

Делио Роси е останал много недоволен от слабата форма, в която се намира Жуниор Мапуку, и в Благоевград той ще заложи на головия нюх на Серджиу Буш.

Румънецът има на сметката си три гола, два от които са за първенство и един на Хайдук, докато конгоанецьт реализира 2 попадения, но на скромния тим на Сутиеска. И оттогава е нула.

Днес Делио Роси ще се сблъска с действителността на българския футбол. Всеки един отбор знае колко са трудни гостуванията в Благоевград.

След края на двубоя италианецът може да направи сравнение с тифозите от южната част на Италия, където не липсват лютите закани и псувните. Именно този мач ще покаже характера на сините да излязат от поредната трудна ситуация, в която се намират.

Мачът Пирин – Левски стартира в 21:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки