Гонзо хвърля тийнейджър на Ботев

Стивън Петков и Ндонгала с шанс за дебют в Коматево

Гонзо хвърля тийнейджър на Ботев

Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо смята да заложи на юношата Ертан Томбак в титулярния си състав за мача с Ботев Пловдив.

По този начин Гонзо планира да запълни празнината, зейнала по левия фланг на защитата му след контузиите на Мартин Костадинов и Витиня. 

18-годишният бранител дебютира официално в последния кръг на миналия сезон срещу Левски на "Герена" и изкара цялата подготовка с първия тим, като имаше отлични изяви в контролите. 

Другата опция пред Гонзо е далеч по-опитният Стефан Станчев, но Томбак изглежда с по-големи шансове да започне срещата с канарчетата, пише „Тема спорт”. 

Наставникът на моряците ще заложи на идентичен състав в сравнение с домакинството на Славия, като само Марек Кузма ще замени на върха на атаката Цветелин Чунчуков, който се контузи срещу русенци. 

За втора поредна среща ще липсва и Георги Божилов. Атакуващият футболист също продължава да се възстановява от травма. Черно море продължава да е лидер без загубен мач - 3 победи и 2 равенства. В последния двубой между двата тима, игран в Коматево, моряците победиха с 3:2.

"Дали е Ботев, Славия или Витоша - лек мач няма. Това, което мога да кажа, е, че Ботев е добър отбор, който иска да играе футбол. Ние също, ще се надиграваме и нека по-добрият победи", коментира Георги Иванов.

"Първото място не ни влияе. Ние знаем възможностите си и амбициите", сподели пък Атанас Зехиров. В последните два кръга Черно море направи 1:1 с Пирин в Благоевград и със Славия на „Тича".

Новите попълнения в състава на Ботев Пловдив - Стивън Петков и Дуде Ндонгала, получиха картотеки и ще бъдат на разположение на треньорския щаб за предстоящия мач. Срещата с Черно море е от 18:45 часа в Коматево и ще бъде излъчвана по Диема спорт.

В рамките на последните седем дни първо Ндонгала, а после и Петков подписаха договори с канарчетата за по 2 години и дори записаха неофициален дебют за новия си отбор. Те взеха участие в проверката срещу Марица Пловдив, спечелена с 4:0, като и двамата успяха да се разпишат по веднъж.

Вероятността обаче те да са титуляри е много малка. Очаква се Петков и Ндонгала да дебютират след почивката. В състава на жълто-черните след изтърпяно наказание от два мача се завръща Йордан Минев.

Той обаче ще действа на десния бек, тъй като Цвето-мир Панов бе изгонен срещу Берое и е санкциониран. Така като ляв краен бранител пак ще започне Лазар Марин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки