Хубчев: Ники Михайлов може да е топвратар на България

"Мога смело да заявя, че той притежава потенциал, който може да развие в голям клубен тим"

Хубчев: Ники Михайлов може да е топвратар на България

Националният селекционер на България Петър Хубчев даде интервю за "Блиц Спорт", в което отправи комплименти към безработния вратар Николай Михайлов.

"Николай Михайлов е попадал в плановете и на предишните селекционери. Когато го извиках за първи път, исках да видя качествата му и моментното му състояние. Дадохме му шанс срещу Холандия при победата с 2:0 и видяхте, че се справи. Мога смело да заявя, че той притежава потенциал, който може да развие в голям клубен тим. Николай Михайлов има качества да бъде топвратар на България. Много се дразня, когато чуя, че е в националния заради баща си", каза Хубчев.

По темата дали някой му се бърка в подбора на футболистите, той коментира:

"Какво ли не се говори, какво ли не се пише от разни анонимници. До този момент обаче, до тази минута, в която говорим, нито един президент, мениджър или футболен човек не ми се е обаждал да ме съветва кой да бъде взет в националния отбор. Нито един, уверявам ви! Тези, които ме познават, знаят много добре, че това няма да го допусна. Никога!", отсече Хубчев.

Той добави, че Валери Божинов не е отписан от националния, но щабът праща повиквателни само на тези, за които смята, че са в нужната форма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки