ДЕЖАВЮ: Манчестър Юнайтед пак мачка с 4:0 във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените дяволи” нанизаха 3 гола за 4 мин. на Суонзи - Лукаку, Погба и Марсиал отново бележат

ДЕЖАВЮ: Манчестър Юнайтед пак мачка с 4:0 във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед записа втора поредна победа с резултат 4:0 във Висшата лига, което се случи за първи път от 110 г. насам.

След като разпиляха вкъщи Уест Хем на старта, сега хората на Жозе Моуриньо разбиха и Суонзи, но като гости.

Португалският им наставник пусна същия стартов състав, на който заложи и срещу „чуковете”, като дори повтори и първите си две смени от двубоя преди седмица.

Освен това, тримата голмайстори от първия кръг се разписаха и сега във втория. Точни срещу лондончани бяха Пол Погба, Антони Марсиал и лятната покупка Ромелу Лукаку, вкарал два гола. Днес таранът се отчете с един, докато другият бе реализиран от бранителя Ерик Байли. 

Срещата на "Либърти" започна вихрено и първо домакините нацелиха гредата чрез Джордан Аю, а в десетата минута това стори и Фил Джоунс след удар с глава, макар да бе в положение на засада. Тя обаче не бе маркирана.

След това темпото на игра спадна, тъй кат Суонзи се прибра в защита и разчиташе предимно на контраатаки, докато нападателите на гостите така и не съумяваха да излязат на добри позиции.

В 36-ата минута до една такава стигна Маркъс Рашфорд, който се възползва от грешка на Алфи Моусън, но стреля право в тялото на Лукаш Фабиански.

Малко преди почивката полският страж излезе неразчетено и се размина с топката, след което Хуан Мата я насочи към вратата, но не улучи целта. 

Натискът на Манчестър Юнайтед обаче продължи и в 45-ата минута логичното се случи.

Тогава, след един корнер, Пол Погба стреля с глава и Фабиански се намеси, но само дотолкова, че да избие топката в гредата.

След това тя тупна на голлинията, а връхлитащият Ерик Байли я вкара в мрежата и откри резултата точно преди почивката с дебютния си гол за "червените дяволи".

След нея „лебедите” заиграха по-офанзивно и имаха две добри възможности за изравняване на резултата, но не се възползваха.

Жозе Моуриньо отговори с двойна смяна и то същата, която извърши преди седмица срещу Уест Хем – вместо Хуан Мата и Рашфорд се появиха Маруан Фелайни и Антони Марсиал.

Именно последният отне топката в 80-ата минута и тя стигна до Хенрик Мхитарян, който изведе Ромелу Лукаку на чиста позиция.

Пристигналият от Евертън нападател хладнокръвно вкара топката в мрежата и реализира третия си гол за Юнайтед във Висшата лига.

Това съкруши домакините и само две минути по-късно Погба отне топката в центъра и подаде към Мхинтарян, който пък хитро му я върна и френският национал направи резултата класически с второто си попадение през кампанията.

След още две минути дойде ред и на резервата Антони Марсиал да стори същото, разписвайки се с диагонален удар след пас на Погба – 4:0.

Така Манчестър Юнайтед остана лидер в класирането на Висшата лига с пълен актив от точки след първите два кръга и голова разлика 8:0.

В следващия кръг „червените дяволи” приемат Лестър, докато Суонзи е гост на Кристъл Палас.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки