Сензациите в пресата: Михайлов в Левски до дни, нов в Лудогорец

Сензациите в българската спортна преса от днес, 21 август 2017 г., понеделник

Сензациите в пресата: Михайлов в Левски до дни, нов в Лудогорец

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 21 август 2017 г., понеделник:


Тема спорт: Николай Михайлов дава отговор на Левски в сряда


Николай Михайлов продължава да се доближава до Левски. Сините са поканили 29-годишния вратар да започне тренировки с тях, докато разисква предложението им за договор. В момента юношата на клуба е свободен агент, след като напусна изпадналия от втория ешалон на Турция Мерсин. Към стража не липсват оферти от чуждестранни клубове. До момента обаче нито една от тях не го задоволява. Затова и шансовете на Михайлов да облече екипа на Левски не са малки.

В отбора държи да ди лично собственикът на клуба Спас Русев. Негова е и инициативата да се стигне до преговори между двете страни. Ако те завършат с успех, то стражът ще подпише контракт до края на първенството. Очаква се Ники да даде окончателен отговор на шефовете на сините до сряда.

 
В последните години кариерата на родения на 28 юни 1988-а Михайлов върви в низходяща линия. Той дебютира за Левски едва на 16 - през сезон 2004/05 - на 27 октомври 2004-а при 5:0 над Несебър в 1/16-финалите за Купата на България. Тогава той заменя на почивката Димитър Иванков. През лятото на 2007 година той бе продаден на Ливърпул, но така и не записа мач за англичаните - отиде в Твенте. В холандския тим Николай остана 5 сезона - спечели титлата през 2009/10, купата през 2010/11 и Суперкупата през 2010/11 и 2011/12.
 
През 2013/14 Ники премина в италианския Верона, но не изигра нито един мач 6 Серия А, а и бе преследван от контузии. Година по-късно вече бе в турския Мерсин. Той остана в клуба и през миналия сезон, въпреки че изпадна от елита. Във второто ниво изигра 29 шампионатни мача. Последният от тях бе на 14 май, когато тимът му загуби с 0:3 от Бандърмаспор. Тогава Михайлов напусна с контузия при резултат 0:2. През сезона Николай допусна 59 попадения, като опази мрежата си суха в 6 срещи.
 
В квалификациите за световното първенство Михайлов бе на вратата на националния ни отбор в последните 2 мача за националите. Той успя да запази вратата си без гол при 2:0 над Холандия на 25 март на националния стадион. На 9 юни игра 90 минути при поражението на трикольорите с 1:2 като гост на Беларус.

Тема спорт: ЦСКА с поне 6 национали

 
ЦСКА ще има между 6 и 9 национали при мъжете и младежите 6 предстоящата пауза 6 първенството. Селекционерът на
България Петър Хубчев ще обяви днес или утре своите избраници за световните квалификации с Швеция на 31 август и Холандия на 3 септември. Очаква се той да повика най-малко 3-ма армейци - Чорбаджийски, Недялков и Манолев, почти сигур-но и Кирил Десподов ще попадне в списъка. 20-годишното крило бе резерва в последните 4 мача, но въпреки това е в плановете на Хубчев. Десподов се включи сил-но от пейката в събота при разгрома с 6:1 над Витоша на "Армияma". C известни шансове ga попаднат в селекцията на лъвовете са също Китанов и Бодуров.
 
ЦСКА ще има двама чуждестранни национали в лицето на литовския вратар Витаутас Черниаускас и нападателя Кевин Кубемба, който играе за Република Конго. За младежкия национален отбор пък повиквателна е получил фланговият играч Александър Георгиев.

Тема спорт: Гонзо гласи украински вратар за титуляр




Старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо гласи украинския вратар Евгений Боробик (32 г.) за титу-wp. През миналата седмица стражът подписа с варненци, но не попадна в групата за визитата на Ботев Пловдив, защото е изостанал леко с подготовката си. Това ще се случи за предстоящото домакинство на Септември София от следващия кръг, на 27 август (неделя) от 18:45 часа.
 
До момента избор №1 за поста бе Емил Михайлов, а негова резерва младокът Иван Дюлгеров. Гонзо и щабът му обаче смятат постепенно да налагат бившия вратар на Карпати Лвов, Черноморец Одеса, Днепър, Металург За-порожие и др. Той е пазил изцяло в Украйна през кариерата си.
 
В последните години Гонзо залагаше на други двама чуждестранни вратари - чехите Войтех Шром и Александър Чанович.
 
Лекарският щаб на Черно море пък прави всичко възможно да Вдигне всички контузени за двубоя със Септември Сф. Както е известно, в лазарета са цели четирима играчи - Мартин Костадинов, Витиня, Цветелин Чунчуков и Георги Божилов. С най-големи шансове да се върнат на терена са Костадинов и Чунчуков.
 
В същото време Атанас Зехиров се върна към успеха над Ботев Пд като гост. "Спечелихме с пълно себераздаване на целия отбор. Знаехме, че ще ни бъде трудно, но за наша радост успяхме да вземем трите точки. Победата е много сладка, защото дадохме всичко от себе си. Имахме и късмет, но и положения за още голове", сподели фланговият футболист на моряците. Вар-ненци са лидери без загубен мач.

Меридиан мач: Нов играч може да дойде в Разград до реванша



Ново лятно попълнение може да пристигне в Лудогорец в дните до реванша със Судува. В момента ръководството на клуба води усилени преговори с няколко играчи, които може да приключат с хепиенд. След продажбите на Джонатан Кафу и Хосе Паломино и при почти сигурното участие в груповата фаза на Лига Европа в Разград решиха, че трябва спешно да подсилят тима. За това говори и новият треньор Дими тър Димитров след успеха с 2:0 над литовците.
 
Търсят се играчи във всички линии, които трябва да бъдат купени до края на месеца, когато затва ря трансферният прозорец у нас. След 1 септември могат да се привличат само и единствено свободни агенти.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки