Константинов: Целим се във финалната фаза на Европейското

"Ако достигнем дотам, което според мен ще е трудната част, там вече ще можем да направим нещо повече", смята националният селекционер

Константинов: Целим се във финалната фаза на Европейското

 „Амбициите на всички са да достигнем до финалната фаза на първенството, поне до фазата, на която играхме тук в София. Това са минималните ни амбиции. Ако достигнем дотам, което според мен ще е трудната част, там вече ще можем да направим нещо повече.“ Това заяви селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов  преди заминаването на състава за Европейското първенство в Полша, предаде репортер на БГНЕС. „Лъвовете“ попаднаха в група С в Краков, заедно с отборите на Русия, Словения и Испания. „

Ясно е, че мачовете в групата могат да ни гарантират по-преодолим противник, поне в първата фаза. Освен това победителят в групата ще има възможност да изиграе един мач по-малко. Ако си втори ще срещнеш по-слаб противник на осминафиналите, отколкото да се изправиш срещу Сърбия или Полша и след това да се върнеш на Русия, ако те завършат на първото място в нашата група. Въпреки че може да улеснят задачата ни, мачовете в групата далеч не са най-важните. Сблъсъците в директните елиминации ще бъдат ключови“, коментира специалистът. Днес тимът ни направи последното си занимание с тренировка във фитнеса, като Константинов разкри, че почти всички играчи са в оптимална форма.

„Физически мисля, че всички са добре, с изключение на няколко малки проблеми. Георги Братоев вдигна температура снощи, но се надяваме да се възстанови по-бързо. Според мен Цецо Соколов се намира в по-добро състояние в сравнение с мачовете от Световната лига. Там беше поуморен и му личеше. Липсваше му тази физическа мощ, която за един диагонал е ключова. Мисля, че той успя да направи една добра подготовка, независимо от възпалението на коляното, което го притесняваше“, коментира още наставникът на българите.

Относно конкуренцията на първенството и кой тим според него се откроява като основен фаворит за шампионската титла, Константинов сподели:

„При всички положения Франция, с какъвто и състав да се явява успява всеки път да играе на най-високо ниво и да печели в големите турнири. Тимът на Полша като домакин няма как да не е слаган сред фаворитите, Русия връща в състава си най-доброто, с което разполага в момента. Ще видим каква е ситуацията с Италия, особено след колебливите изяви в Световна лига и проблемите, които имат в отбора. В общи линии заподозрените са едни и същи. Естествено не можем да изключим и Сърбия, защото те неведнъж са проявявали характер, когато е нужно. Разбира се, че се надявам и ние да сме в тази група“, допълни още той.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки