Сензациите в пресата: Нова управа в Ботев, Берое иска Иван Иванов

Сензациите в българската спортна преса от днес, 23 август 2017 г., сряда

Сензациите в пресата: Нова управа в Ботев, Берое иска Иван Иванов

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 23 август 2017 г., сряда:


Тема спорт: Берое преговаря с Иван Иванов

Берое е започнал преговори за привличането на Иван Ибаноб, разбра "Тема Спорт". 29-годиш-ният защитник разтрогна контракта си с елитния руски клуб Арсенал Тула и вече е свободен агент. Лично треньорът на Берое Александър Томаш е провел разговори с Иванов и най-късно в понеделник ще е ясно дали бранителят ще приеме поканата да продължи кариерата си при заралии.

Той има оферти и от чужбина, но предпочита да се завърне у нас и това дава големи шансове на заралии да подпишат с него. Ако се
стигне до контракт, Иванов ще стане най-високоплатеният футболист на клуба заедно с Камбуров, като освен солидна заплата ще прибере и транш. Бранителят си е в България от няколко дни, а в събота се очаква да присъства на мача Берое - ЦСКА в Стара Загора.
 
В същото време стана ясно, че халфът Карлос Охене е под въпрос за двубоя с червените заради контузията, която получи по време на гостуването на Септември.


Меридиан мач: Ботев пак ще сменя управата



В Борда на директорите на Ботев се очакват промени в следващите дни. Причината е, че осигуряващият финансите за клуба Георги Самуилов иска да има преструктуриране, за да може официално да придобие акциите. В момента те се държат от .сдружение "ПФК Ботев Пловдив“, но бизнесменът настоява и по документи да поеме управлението. Със сигурност в новия Борд на директорите ще влезе и бизнесменът Петко Ангелов, който също спонсорира клуба от доста време и осигури новия автобус.
 
В момента се водят разговори дали в ръководния орган да има човек от Сдружението.
 
Идеята е да се съберат само хора, които ще осигуряват издръжката на „жълто-черните“, а феновете да бъдат ангажирани под друга форма.
 
В същото време от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив подготвят поредица от инициативи, които отново да повдигнат въпроса с ремонта на клубния стадион.
 
„В сърцето на Пловдив има една рана, която няма да оставим така! Бъдете там, за да си поискаме Колежа отново!“, написаха бултрасите в призив за по-голяма подкрепа към тима в петъчния мач срещу Етър.


Тема спорт: Искания бранител още го няма

 
 
И вчера Левски не успя да привлече централен защитник. Взимането на такъв е приоритет на ръководството на сините. През миналата седмица те се надяваха да подпишат с 24-годишния бразилец Бресан от Гремио, но сделката пропадна в последния момент. Все още има вероятност за осъществяването на подобен трансфер, но тя е малка.
 
Затова и сините се насочиха към исландеца Холмайр Ейолфсон. Той е висок 190 сантиметра и е собственост на израелския Макаби Хайфа. Част от този клуб е бившият халф на Левски Георги Костадинов.
 
На Терена" имат и други варианти за централен защитник. Желанието на треньора Делио Роси е такъв да бъде взет до затварянето на трансферния прозорец. Сините се нуждаят и от дефанзи-вен халф и крило.

Тема спорт: Гонзо качи двама юноши при мъжете



Старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо качи двама юноши да тренират с първия отбор преди домакинството на Септември Сф. Това са Мартин Дичев, който е ляв краен защитник, и Петър Вуцов - полузащитник. Те идват от старшата възраст на варненци. Мачът с новака е в неделя на "Тича" от 18:45 часа.
 
В зависимост от представянето на някой от двамата може да се стигне и до Включването му в групата. Дичев и Вуцов не отстъпват на батковците си от мъжкия отбор и се включиха добре в упражненията от тренировъчния процес. След заниманието в събота следобед тимът ще се качи на лагер 8 На-ционална та спортна база "Спортпалас".
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки