ММС организира европейска седмица на спорта

Събитията включват представяне на дейността на спортни клубове с информация как повече хора да се присъединят към тях, спортни демонстрации и турнири.

ММС организира европейска седмица на спорта

 Министерството на младежта и спорта ще организира за трета поредна година Европейска седмица на спорта в България. За 2017 г. тя ще се проведе от 23 до 30 септември със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца. Събитията включват представяне на дейността на спортни клубове с информация как повече хора да се присъединят към тях, спортни демонстрации и турнири. 

Европейската седмица на спорта ще бъде открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 23 септември в София, когато в Борисовата градина в близост до езерото „Ариана“ ММС организира Спортен панаир, на който водещите федерации ще представят възможностите за практикуване на техните спортове в столицата.  
Някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с перспективни и талантливи млади състезатели, спортисти с увреждания и ветерани ще бъдат лица на Европейската седмица на спорта. 

Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, талантливите лекоатлетки Лиляна Георгиева (сребърна медалистка на 1500 м от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки) и Александра Начева (световна вицешампионка в тройния скок за девойки под 18 г.), паралимпийският и световен шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди, волейболистът Цветан Соколов, шампионката в слалома от Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Радена Ангелова, футболният национал Ивелин Попов, финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов, европейската шампионка за девойки до 18 години по тенис на маса на двойки Мария Йовкова и заместник-кметът на Стара Загора и многократна шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски първенства за ветерани Красимира Чахова ще бъдат хората, които ще промотират активния начин на живот и ползите от спорта

Спортистите ще се включат в събитията, организирани от Министерството на младежта и спорта и ще запишат специални видео послания към своите фенове. 

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки