Шампионът в Балканската баскетболна лига ще стане ясен на 25 март в Самоков

Рилски спортист е единственият роден представител във Финалната четворка на Балканската баскетболна лига (ББЛ)ще играе срещу сръбския Мега Хипо Лизинг в първия полуфинал на надпреварата. Двубоят е на 24 март от 18.00 часа в „Арена Самоков”, която е домакин на финалната фаза от ББЛ.

Шампионът в Балканската баскетболна лига ще стане ясен на 25 март в Самоков

Рилски спортист  е единственият роден представител във Финалната четворка на Балканската баскетболна лига (ББЛ)ще играе срещу сръбския Мега Хипо Лизинг в първия полуфинал на надпреварата. Двубоят е на 24 март от 18.00 часа в „Арена Самоков”, която е домакин на финалната фаза от ББЛ.

Днес на пресконференция председателят на Надзорния съвет на Еврохолд,  генерален спонсор на лигата заяви, че е доволен от първото издание на Балканската лига по баскетбол. „Ще продължим да подкрепяме това състезание и в следващите години, заяви Асен Христов.
„Вярвам, че с подкрепата на община Самоков ще направим един силен "файнъл фор", добави Христов.

Вторият полуфинал е от 20.15 часа също на 24 март и противопоставя Фени Индъстрийс (Македония) срещу Фершпед Работнички (Македония). Двубоят за 3-о място и големият финал са на следващия ден - 25-и март, като спорът за бронзовите медали е от 15.30 часа, а финалът е планиран за 18.00. Цените на билетите са 5 лева.
Всички отбори, съдии, журналисти и гости ще бъдат настанени в Боровец в хотелите „Ела”, „Уоч” и „Айсберг”, като на всеки половин час ще има транспорт до залата.

За журналистите ще има изграден специален пресцентър, като ще могат да ползват безжичен Интернет както в хотела, така и в залата.

След края на финалния  турнир ще има заседание на ръководството на Балканската лига и ще станат известни форматът и отборите за следващото издание. Организаторите на регионалния турнир ще обявят повече подробности за Финалната четворка утре на среща с медиите от 12.30 часа. Тогава ще станат ясни и поканените ВИП-гости за престижното събитие на Балканите.

На пресконференцията стана ясно още, че Македония и Сърбия също са имали желание да домакинстват финалната фаза на ББЛ, но условията в Самоков са се оказали най-добри и това е причината планинският град да приеме най-добрите четири отбора на Балканите.

„Целта ни е да направим Балканската баскетболна лига най-силното състезание в нашия регион. Пожелавам успех на българският представител, но все пак се надявам да ги победим в мача, който играем помежду си”, каза още Христов, който е и президент на Евроинс Черно море (Варна).



 

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

Емил Стоилов с 6 точки при загуба на Менорка

Вижте подробности

Четири домакински победи за старта на плейофите в НБА (РЕЗУЛТАТИ)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки