Каранга прикова вниманието на клубове от три континента

Мидълзбро дава 400 000 паунда за Антов, ЦСКА иска двойно

Каранга прикова вниманието на клубове от три континента

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга прикова вниманието на редица чуждестранни отбори след силните си изяви с червената фланелка.

Клубове от три континента - Европа, Южна Америка и Азия, следят внимателно представянето на голмайстора на армейците и ще продължат да го наблюдават и в следващите мачове на ЦСКА.

Бразилецът направи мощен старт на сезона - 7 гола и 2 асистенции в първите 7 кръга от шампионата. Водещият реализатор в Първа лига вкара попаденията си в 5 от двубоите, включително хеттрик при 6:2 над Ботев в Коматево.

Чуждестранните клубове са започнали да го наблюдават още към края на пролетния дял на миналия шампионат, в който Каранга вкара 6 гола в 12 срещи за червените.

Възходящото му представяне от началото на този сезон пък провокира още по-сериозен интерес към него. Изявите му бяха отличени и от водещия тв канал в родината му Globo и от специализирания сайт PlanetaBrazuka.com.

Каранга дойде на "Армията" в началото на 2017 година и бързо пролича, че може да се превърне в основна фигура в състава, което и се случи.

Нападателят водеше подготовката в началото на тази година с второ-дивизионен отбор в родината си. Но само за няколко месеца се превърна в един от актуалните нападатели на Балканския полуостров. Цената на Каранга се е повишила многократно по време на престоя му в ЦСКА, пише „Тема спорт”.

Междувременно пратеници на английския Мидълзбро бяха на „Армията". Причината за идването на британците в България е интерес към талант номер едно на „Армията" Валентни Антов.

От клуба дори са отправили конкретна оферта за централния защитник, а тя е повече от впечатляваща - около 400 000 паунда. Шефовете на „червения" клуб обаче са отхвърлили предложението и искат двойно повече пари - 800 000 паунда, за да продадат детето чудо, пише „Меридиан Мач".

Припомняме, че пратениците на Мидълзбро бяха на трибуните по време на мача с Витоша (Бистрица) (6:1). След това те гледаха и срещи на юношеските формации на „червените". Според запознати предстоят финалните преговори за трансфера на Антов, но е по-вероятно той да бъде отложен за 6 месеца или година.

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки