ОФИЦИАЛНО: Ливърпул счупи трансферния си рекорд

"Червените" най-после уредиха Наби Кейта

ОФИЦИАЛНО: Ливърпул счупи трансферния си рекорд

Ливърпул най-после си осигури услугите на халфа на РБ Лайпциг Наби Кейта.

22-годишният гвинеец ще акостира на "Анфилд", но през следващото лято, съобщиха от двата клуба.

Вчера мърсисайдци са се разбрали да платят откупната клауза от 52 млн. евро, която влиза в сила след края на настоящия сезон.

Кейта вече е издържал прегледите. Преди няколко месеца Ливърпул предложи 75 млн. евро, но от Лайпциг казаха "не" на сделката.

Вторите в Бундеслигата оправдаха решението си да задържат Кейта с желанието да го използват в предстоящото участие в Шампионската лига.

Ключово е било съгласието на мърсисайдци още сега да платят тези 52 млн. евро, а според информациите червените са и доплатили няколко милиона отгоре.

Това се очертава да бъде натоварена седмица за Ливърпул. Вчера "Екип" написа, че клубът от „Анфийлд” е изпратил оферта и за Тома Лемар от Монако на стойност 72 млн. евро.

Още 8 млн. пък се очаква да бъдат включени като клаузи в договора. 21-годишният халф на князете е обвързан с клуба за още 3 сезона. Очаква се днес представители на червените да проведат разговор с вицепрезидента на Монако Вадим Василев.

Желанието на самия Лемар е да потегли към Висшата лига. Припомняме, че по-рано през лятото Арсенал също имаше интерес към халфа, но Венгер реши да не даде повече от 50 млн. евро за услугите му, което отказа Монако.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки