За първи път от 3 г. насам ЦСКА е лидер през септември

За последно „червените” бяха водачи през есента на 2014 г. под ръководството на Стойчо Младенов

За първи път от 3 г. насам ЦСКА е лидер през септември

ЦСКА се утвърди на първо място в класирането след изиграването на мачовете от 7-ия кръг в Първа лига.

Армейците обаче имат един двубой повече от Лудогорец и Левски. На 6 септември двата тима се срещат на Терена" 6 отложена среща от старта на шампионата.

При победа на сините (б.а. - освен ако не е с поне 7 гола разлика) или равенство в сблъсъка, ЦСКА ще остане лидер. При успех на Лудогорец армейците ще станат втори в класирането.

Така или иначе червените ще посрещнат на първо място месец септември, а това се случва за първи път от 3 години насам. За последно ЦСКА властваше в първенството през есента на 2014 г. под ръководството на Стойчо Младенов, като оттогава изминаха близо 1100 дни.

Преди онзи сезон пък армейците за последно са начело към 7-ия кръг през есента на 2011 г. с треньор Милен Радуканов.

В нито един от двата случая обаче те не успяват да запазят преднината си и титлата е спечелена от Лудогорец. Единствената разлика между сега и същия момент преди три лета е, че ЦСКА овладява върха с 5:0 над Марек в 6-ия кръг, докато Лудогорец прави 2:2 с Локо Сф в "Надежда".

А сега червените се изкачиха на първата позиция след 7-ия мач. През онази есен от 2014-та отборът бие наред, играчи на армейците почти всяка седмица са в пресклуба на "Васил Левски", за да получат награди за кръга или за месеца, а голмайсторът на първенството пак е в червено - Серджиу Буш (сега е фернандо Каранга). В крайна сметка ЦСКА зимува като първенец с 3 т. аванс пред Лудогорец.

През пролетта обаче всичко отива на вятъра - 10 поредни мача без вкаран гол, 12 без победа, финансов колапс, 5-о място в края и отнемане на лиценза...

Ситуацията на "Армията" в момента обаче е коренно различна. Съставът е далеч по-подготвен, сработен и широк, а клубът е буквално десетки пъти по-стабилен спрямо сезон 2014/15 и всякакви паралели биха били неуместни. Това, разбира се, съвсем не означава, че армейците ще са шампиони този сезон.

Но предпоставките за това са налице. Тимът показва офанзивен и резултатен футбол, какъвто феновете са свикнали да наблюдават в исторически план. ЦСКА се завръща към добрите си традиции, когато газеше всичко по пътя си и се намира в серия от 5 поредни победи. Атмосферата в съблекалнята е отлична, физическата подготовка е на ниво, отборът има обновена база, където може да тренира при перфектни условия. Както се казва - играчите могат да мислят за футбол.

В следващите кръгове пък ЦСКА има добра възможност да затвърди първото си място, в случай че Лудогорец не спечели на „Герена". Предстои домакинство на Верея, отбор който е пред разпад. След това идва традиционно трудна визита на "Тича", а после следват мачове с Дунав на "Армията", Етър във Велико Търново и Пирин на "Армията".

Пет двубоя, от които червените могат да вземат максимума, ако задържат моментната си форма. Едва след тази поредица ЦСКА играе срещу пряк съперник - с Левски в 13-ия кръг. И ако Делио Роси е качил сините на магистралата, то армейците вече са набрали скорост по нея. Въпросът е дали ще отпуснат газта.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки