Ферарио Спасов пред Novsport: И аз като Делио Роси обещания няма да давам

Преди две години предпочетох да не влизам в противоречия и си тръгнах

Ферарио Спасов пред Novsport: И аз като Делио Роси обещания няма да давам

След близо две години Ферарио Спасов се завърна начело на Монтана. През ноември 2015-а той хвърли оставка след домакинската загуба на тима с 0:4 от Черно море. Тогава се заговори, че част от играчите са спретнали бойкот на треньора. Днес бившият наставник на Литекс и ЦСКА проведе първа тренировка с Монтана. Задачата пред Феро е да вдигне на крака закъсалия тим, който има две едва две победи и един равен от шест мача във втора лига. Минути преди заниманието Спасов говори специално за читателите на Novsport. 

- Г-н Спасов, завръщате се в Монтана, защо?
- Не взех лесно това решение. Последната година ми беше доста напрегнато. Исках да си дам по-дълга почивка, но тя вече свърши. Не мислих много преди да приема предложението на Монтана. Обстановката в клуба ми е добре позната, а и както знаете аз от работа не се плаша.

 
- Кой ви потърси и какво ви предложи, за да решите все пак да прекъснете почивката си?
- Мишо Мадански ми се обади. С него се познаваме отдавна, работили сме заедно. Другото което натежа е ремонта на стадиона и базата, което означава сериозна перспектива за вбъдеще. И с Румен Панайотов и с кмета г-н Живков съм в добри отношения от предишния ми престой в тима. Обичам да съм част от подобни проекти, въпреки че в момента ситуацията е сложна за овладяване.

 
- При напускането ви на Монтана  преди две години се чу за заговор на част от футболистите срещу вас. Нещо, което вие не отрекохте. 
- Един треньор винаги усеща какви са настроенията в тима и дали разполага с необходимото, за да бъдат постигнати резлутати. Видях, че нещата отиват в другата посока и прецених, че е по-добре аз да си тръгна, отколкото да влизам в противоречия, които няма да донесат добро, нито на отбора, нито на ръководството, нито на мен. Темата е приключена. Сега футболистите са други, предстои ми да се ориентирам в обстановката, защото някой ги познавам, други не. Факт е, че не започнаха добре първенството. Две победи и един равен от шест мача не отговарят на амбициите на Монтана. 

 
- Отново отивате в отбор, където нито сте павил селекцията, нито подготовката, явно такава ви е съдбата.
- Винаги съм казвал, че трябва да има и такива като мен. Вярвам, че и до момента е работено както трябва. Просто някой път нещата се получават, друг път не. Предстои ми тепърва да се ориентирам в обстановката и затова все още съм предпазлив в изказванията си.

 
- Какво се иска от вас като класиране?
- Това е другата ми орисия - в момента, в който се появя някъде към мен се отправят максимални изисквания. След като Делио Роси прояви голяма предпазливост, когато пое Левски, което за мен беше много правилно, и аз не бих си позволил да давам гръмки обещания. Предстои ми работа, а какво ще се случи, ще видим в мачовете. 

 
- Къде изчезнахте след напускането ви на Берое?
- Имаше известно разочарование от това, което се случи в Стара Загора. В крайна сметка преживях го, останаха само положителтелните емоции. Не съм се крил, просто не обичам да приказвам. В България всички са много чувствителни. Винаги съм казвал, че помня само хубавото, където и да съм работил, останалото си остава за моя сметка. А иначе имах повече време за внуците. Дъщерите ми бяха на гости. Все хубави неща, които те карат да "огладнееш" и да искаш да се върнеш в играта. 
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки