Гришо сам се би, отпадна от US Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

Повеждаше, но пропиля отличен аванс в първите два сета

Гришо сам се би, отпадна от US Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Първата ни ракета Григор Димитров стана поредният от високо поставените играчи на US Open, който рано напуска турнира след изненадващо поражение в три сета от 53-ия в световната ранглиста по тенис Андрей Рубльов.


Всичко вървеше отлично за хасковлията, който поведе с 5:2 в първия сет, но след това допусна необясним срив и загуби следващите пет гейма за 5:7. Григор изпусна преднина от един пробив и във втория сет (за 3:1), като доведе нещата до тайбрек, но в него отстъпваше от самото начало и записа само три точки - 6:7(3).


В третата част почти нямаше интрига, на практика, защото Рубльов проби рано и демонстрира стабилна психика, за да приключи мача в своя полза.

 
ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров стартира ударно в първата част с гейм на нула при свой сервис. Руснакът обаче успя да изравни след продължителен гейм при своето подаване. Гришо спечели следващото си подаване и след продължителен четвърти гейм успя да стигне до първия си пробив в срещата, след което го затвърди за 4:1 в своя полза. Последва срив в играта на българина и руснакът върна пробива при 5:4 за Гришо, а след това след нов пробив направи и пълен обрат в сета за 6:5. На свой сервис Рубльов успя да спечели и взе първата част със 7:5 гейма.
 
ВТОРИ СЕТ
Втората част започна като пълно копие на първата. Двамата взимаха подаванията си, а Гришо записа пробив в четвъртия и след това поведе с 4:1. Рубльов обаче върна пробива и намали до 4:3 преднината на българина. Българинът и руснакът спечелиха следващите геймове на свой сервис, като Димитров взе с ас гейма за 6:5. Руснакът също взе своето подаване и се стигна до тайбрек. В него Гришо взе първата точка на сервис на противника, но загуби следващите пет разигравания. При 6:3 точки Рубльов имаше три сетбола и реализира още първия от тях за 7:3. Така руснакът поведе с два сета в срещата.
 
 
ТРЕТИ СЕТ
Рубльов спечели първия гейм на свой сервис, но Димитров бързо изравни. В четвъртия гейм на тази част руснакът стигна до пробив, а след това отново взе подаването си и поведе с 4:1. Двамата тенисисти взеха следващите си подавания и при 5:2 Григор сервираше за оставане в мача. Българинът намали на 5:3, след което имаше последен шанс в този сет да върне пробива и интригата, но не успя и в крайна сметка загуби срещата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки