Рубльов: Срещу Григор имах късмет

Показах емоции, опитах се да не спирам да се боря и това проработи

Рубльов: Срещу Григор имах късмет

 Андрей Рубльов записа най-голямата победа в кариерата си до момента, след като в четвъртък надви със 7:5, 7:6, 6:3 Григор Димитров във втория кръг на US Open.


19-годишният руснак изоставаше с пробив в първите два сета, но и в двата случая намери начин да обърне развоя на събитията в своя полза. Благодарение на успеха за първи път в кариерата си Рубльов е в III кръг на турнир от Големия шлем. 

 
„Успях да намеря игровия си ритъм, което беше едно от основните неща днес. Аз обичам да играя агресивно и когато ударите ми се получават мога да се конкурирам с много от добрите момчета в Тура“, коментира Рубльов след успеха над Димитров. 
 
 
Попитан за връщането на пробивите в първите два сета, москочанинът коментира следното: „Просто се опитвах да запазя концентрацията си, да продължа да се боря, без значение дали изоставам с пробив или не. В края имах малко късмет. Направих няколко добри ретура, изстрелях няколко топки в близост до линиите и успях да пробия.
 
 
Показах емоции, опитах се да не спирам да се боря и това проработи. По-рано в двубоя, когато имах точки за пробив, не успях да се възползвам. След това обаче нещата се получиха. В тениса никога не можеш да знаеш какво ще се случи“. 
 
 
Рубльов говори и за голямата промяна в кариерата му в последната година: „Доскоро се състезавах при юношите. Начинът, по който се подготвях не беше лош, но с него нямаше как да стана професионален тенисист. През последната година обаче всичко се промени. Смених отбора си из основи и сега това започна да се отплаща. Направих сериозни подобрения. Играта ми се разви много“.
 
 
Руснакът, като повечето тенисисти, има своите ритуали преди мач. „Преди първия си двубой в Ню Йорк вечерях в един японски ресторант. Снощи посетих същия ресторант. Утре няма да играя, така че ще имам възможността да сменя заведението (смее се)“.
Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки