Футболна Англия похарчи 1,4 милиарда паунда за нови играчи

Манчестър Юнайтед води колоната с 215 милиона

Футболна Англия похарчи 1,4 милиарда паунда за нови играчи

 Клубовете от Англия похарчиха общо рекордните 1.4 милиарда лири по време на летния трансферен период, съобщава една от водещите организации за професионални услуги в сферата на одита Делойт.

 

Беше отчетен ръст с 23 процента на сумата в сравнение с миналата година. Уотфорд е изхарчил само 41 милиона лири за трансфери през лятото на 2017 година, докато лидерът в тази своеобразна класация Манчестър Сити плати общо 215 милиона паунда. 

 
Клубовете в италианския шампионат са дали общо 735 милиона лири за нови футболисти, докато отборите във френския шампионат са купили играчи на обща стойност от 590 милиона паунда. В Първа Бундеслига изхарчените пари за подсилване на съставите са общо 510 милиона британски лири. В Примера дивисион, където трансферният период продължава и на 1 септември, до момента са инвестирани точно 500 милиона паунда за покупката на нови попълнения. Френският гранд Пари Сен Жермен беше най-активен на трансферния пазар и похарчи общо 365 милиона лири за привличането на звездите Килиан Мбапе и Неймар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки