34 на старта за 37-мото рали Сливен

Фаворитите очакват тежко и предизвикателно рали "Сливен" 2017

34 на старта за 37-мото рали Сливен

Участващите в предварителната пресконференция екипажи се обединиха около тезата, че ги очаква тежко и предизвикателно 37-мо издание на рали "Сливен".

В брифингът с представителите на медиите в официалния пресцентър на състезанието участваха Орхан Авджиолу / Бурчин Коркмаз (TOKSPORT WRT, Ford Fiesta R5), Пламен Стайков / Давид Кварацкхелия (Staykov Racing Georgia, Mitsubishi Lancer Evo IX) и лидерите в българския рали шампионат Тихомир Стратиев / Добрин Борисов (Marina Motorsport, Peugeot 208 R2).

Орхан Авджиолу сподели, че очаква сериозна конкуренция от страна на Пламен Стайков и румънския пилот Дан Гъртофан.

"Искам да благодаря на всички тук, които ни посрещнаха и ни помагаха толкова много още от вторник. Рали "Сливен" е много трудно състезание, но аз съм запознат с етапите, тъй като идвах като зрител два пъти тук. Ралито е ключово за развитието на Балканския рали трофей и ще направим всичко най-добро, за да спечелим" - сподели Авджиолу.

Неговия навигатор Бурчин Коркмаз заяви, че ключови за развитието на състезанието ще бъдат етапите "Молова гора" и "Котел", които са много бързи, трудни и хлъзгави.

За Пламен Стайков конфигурацията на рали "Сливен" е много предизвикателна и трудна.

"Моето впечатление е, че отсечките са много трудни за описване, защото са много различни сами по себе си. Не съм сигурен, че ще успея да се преборя с конкурентите ми с автомобили R5, защото те са много бързи. Ще видим къде се намираме след първото минаване на отсечките" - сподели победителят в рали "Сливен" от миналата година.

За лидерите в шампионата Стратиев и Борисов рали "Сливен" е от изключителна важност да задържът позицията си.

"Ще дадем всичко от себе си, като смятам, че можем да сме много близко до водещите екипажи с автомобила 4х4, особено в бързите етапи като "Котел" и спускането на "Чуката"- сподели по време на пресконференцията Тихомир Стратиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки