Всичко в националния автомобилен шампионат ще се решава на рали "Стари столици"

За разлика от останалите стартове до момента, Сливен Рали е с най-високия коефициент

Всичко в националния автомобилен шампионат ще се решава на рали "Стари столици"

Вторият ден на 37-ото рали Сливен ще се окаже възлов за края на националното първенство тази година, след като битката под Сините камъни най-вероятно допълнително ще затегне възела около класирането в националния автомобилен шампионат.

За разлика от останалите стартове до момента, Сливен Рали е с най-високия коефициент, което означава, че спечелените тук точки се умножават по 1.6 и сегашните разлики между първите четирима в класирането ще бъдат силно редуцирани.

Преди този уикенд начело в подреждането бе варненско-шуменският екипаж Тихомир Стратиев/Добромир Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2), но вчера двамата допуснаха грешка и изпаднаха до 7-ото място за класирането на деня, което дава само 1 т. С нея обаче двамата остават начело на класирането преди последните днешни 4 етапа и 44.43 състезателни километра.

За първите седем места се присъждат бонуси от 7 до 1 т.

В същото време намиращите се на 6-а позиция Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Стайков Рейсинг Джорджия, Мицубиши Лансър Ево 9) вчера взе максимума за деня и се придвижиха с 2 места напред. Дори и да вземе максимума и днес, той ще остане на 21.8 т. от Стратиев/Борисов.

Третата позиция засега се заема от лидера в класирането на RC4 Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Мегапорт, Пежо 208 R2), които с второто място от съботния ден се запазват втората позиция - на 18.2 т. от Стратиев/Борисов.

Първата скоростна отсечка за деня Абланово (11.03 м) бе спечелена от Дан Гъртофан (Рум, Шкода Фабия R5) -6:32.5, следван на 2 сек. от Орхан Авджиоглу (Тур, Форд Фиеста R5) и на 6.4 сек от Пламен Стайков/Давид Кварацхелия. Така авансът на българо-грузинския екипаж е намален на 33 сек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки