Мечтата угасна! Холандия не пожали борбена България (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Лалетата" си върнаха третата позиция в Група А след 3:1 у дома

Мечтата угасна! Холандия не пожали борбена България (ВИДЕО+СНИМКИ)

България загуби с 1:3 гостуването си на Холандия в двубой от квалификационна Група А за Мондиал 2018. Холандия тотално надигра „лъвовете”, които не показаха достатъчно острота в атака, а и защитата ни допусна многократно грешки. Пропер откри в 7-ата минута, а след почивката Робен покачи на 2:0. Георги Костадинов намали само две минути след това, но в 80-ата минута Пропер вкара втория си гол за крайното 3:1. След успеха "лалетата" си върнаха третата позиция с 13 точки, а България остава на чевтърто място с 12.

Първото полувреме на „Амстердам Арена” мина под диктовката на холандците, които наложиха преса още след първия съдийски сигнал.



В 6-ата минута късметът покри „лъвовете” след неумела изява на Робен. Божиков спря далечен удар на Янсен, но прати в Робен, който не се ориентира добре в наказателното поле и Занев с бърза намеса изчисти.
Минута по-късно „лалетата” откриха резултата. Куинси Промес се справи с двама бранители и подаде за Блинд, той с прострелно центриране намери Пропер, който от малка дистанция прати в мрежата за 1:0.



В 14-ата минута Терзиев за пореден път имаше проблеми с Янсен, който от много по-неудобна позиция успя да се пребори с българина и проби отляво, но пасът му към съотборник бе пресечен от Пламен Илиев.

Най-чистото положение за България дойде в 17-ата минута, когато Страхил Попов от десния фланг  центрира в наказателното поле и Костадинов от неудобна позиция успя да насочи с глава към вратата, но топката срещна страничната греда.



След пропусната възможност българите не успяха да стигнат до голово положение, а към 30-ата минута статистиката показваше, че домакините владеят топката през 73% от времето.
В 39-ата Робен направи отлично центриране в пеналта, Страхил Попов остана под топката, а Промес имаше време да спре на гърди и да отправи удар, за щастие извън очертанието на вратата.



След почивката българите започнаха по-често да поглеждат към противниковата игра, но прекалено неуверено и плахо, а в 67-ата минута холандците нанесоха втория си удар. При почти идентична ситуация като при първия гол „лалетата” увеличиха преднината си – Промес задържа в пеналта и подаде за включващия се Блинд, който този път асистира на капитана Ариен Робен за втория гол.




Само две минути по-късно България стигна до гол. Ивелин Попов центрира от фаул, Георги Костадинов сякаш леко отклони с гръб топката и кълбото влетя в мрежата за 2:1.



Надеждите на българите да измъкнат поне точка от битката бяха помрачени в 80-ата минута, когато при поредна атака отляво на „лалетата” Промес центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Пропер нанесе отличен удар с глава за 3:1.

В добавеното време Георги Костадинов можеше да вкара втори гол, но стреля с глава покрай страничната греда и резултатът се запази 3:1 в полза на Холандия след последния съдийски сигнал.



ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

 

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Франция 8 5 2 1 10 17
2 Швеция 8 5 1 2 11 16
3 Холандия 8 4 1 3 5 13
4 България 8 4 0 4 -4 12
5 Люксембург 8 1 2 5 -10 5
6 Беларус 8 1 2 5 -12 5

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки