Сензациите в пресата: ЦСКА взима звезда заради гръмката „синя” селекция и праща Милчо Ангелов под наем на "Лаута"

Лекарите казват за Стеванович в Левски, Дунав подписва с Божидар Васев, Херо с колебания за двамата нови, румънски нападател вариант за ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА взима звезда заради гръмката „синя” селекция и праща Милчо Ангелов под наем на "Лаута"

Сензациите в пресата днес, понеделник, 04.09.2017 година:

„Меридиан мач”: Заради гръмката селекция в Левски, на „Армията” взимат звезда

Ръководството на ЦСКА-София иска да отговори на гръмката селекция при конкурентите от Левски. От „Армията" разкриха, че шефовете търсят усилено звездно ново попълнение, което да отговори на Габриел Обертан и Жорди Го-мес. Издирва се футболист със солидна визитка, който да играе като атакуващ халф или крило. В Борисовата градина дойдоха доста нови, но нито един от тях не е с визитката на изброените по-горе звезди на „сините". За целта в момента на „Армията" разглеждат европейския пазар, а не както обикновено този на Южна Америка, защото в Стария континент футболистите са по-разпознаваеми. „Червените" ще се опитат да направят сделката до 6 септември, когато затваря родният трансферен прозорец. И след тази дата обаче е възможно да се вземе звезда, защото у нас привличането на свободни агенти може да става по всяко време. Припомняме, че само преди дни ЦСКА-София привлече шесткратния шампион на България Александър Барт и камерунеца Раул Лое, който играе като халф.

„Тема спорт”: Милчо Ангелов може да премине на "Лаута"

Нападателят на ЦСКА Милчо Ангелов може да бъде привлечен под наем в Локо Пловдив. 22-годишното острие представлява интерес за смърфовете, които така и не успяват да намерят заместник на напусналия Мартин Камбуров. Черно-белите пробваха няколко чужденци на поста, но са решили, че не си струва да рискуват с тяхното привличане. Затова интересът им се е насочил към Милчо Ангелов, който може и да не играе редовно на "Армията", но пък е водил пълноценна подготовка, а и няма да има нужда от адаптация. Ангелов има само 10 минути и 1 участие за ЦСКА в елита този сезон, а в контролата с Марица реализира два гола. До негов трансфер под наем в Локо обаче може да се стигне, ако червените на свой ред привлекат централен напада тел, каквато възможност съществува. По време на проверката между ЦСКА и Марица в Панчарево бе треньорът на Локо Пд Воин Войнов. Той разузнаваше съгражданите от Пловдив, които са съперник на смърфовете на 1/16-финал за купата, а също и наблюдаваше играчите с по-малко минути в състава на армейците.

„Тема спорт”: Лекарите казват за Стеванович в Левски

Лекарският щаб на Левски ще има решаваща дума за привличането на сръбското крило Ален Стеванович. 26-годишният играч от петък е в София. Той вече мина редица медицински прегледи, бе подложен и на фитнес тест. Днес му предстоят последните изследвания. Ако те убедят лекарския щаб на сините, че Стеванович е здрав, то клубът ще подпише договор с него. Параметрите по контракта вече са уточнени, като той ще бъде за 2 години. Ален ще излезе без пари на сините, тъй като в петък скъса договора си със сръбския гранд Партизан Белград. Причината Левски да подлага на сериозни тестове сърбина е, че доскоро той е лекувал контузия в коляното. През изминалия сезон Стеванович изигра 17 шампионатни мача за гробарите, в които вкарва два гола. През декември 2016-а получава травма, която го вади от строя, но той успява да се върне бързо на терена. На 4 март тази година обаче уврежда коляното си в дербито срещу Цървена звезда (1:1). Веднага след това Ален е опериран. Възстановяването му отнема доста време. Преди десетина дни в сръбските медии се появиха информации, че може да се наложи той отново да претърпи хирургическа интервенция. Това са показали прегледи, които са направени на играча в клиника в италианската столица Рим. След това обаче Стеванович пътувал и до Мюнхен, където минал нови изследвания. Спортно-техническият щаб на сините е убеден, че Стеванович може да помогне на тима, ако е здрав. Сърбинът е роден на 7 януари 1991 година, висок е 184 сантиметра и действа като дясно крило. Започва да тренира в Раднички Белград, а през 2009 година е привлечен в школата на италианския гранд Интер. За тима от Милано изиграва един официален мач в Серия А - на 9 януари 2010-а срещу Сиена - влиза като смяна на Тиаго Мота, а тогава треньор на нерадзурите е Жозе Мауриньо. През лятото на същата година Торино го купува за 2 милиона евро - до края на сезон 2014/15 изиграва 63 мача, в които вкарва 5 гола. Пращан е под наем и в Торонто, Палермо, Бари и Специя. Преди две години той подписва с Партизан, за който участва в 37 срещи за първенство, в които вкарва пет гола. Ако подпише с Левски, Стеванович ще стане 14-ият привлечен това лято. Преди него клубът подписа с вратаря Александър Любенов, защитниците Иван Горанов, Милош Цветкович и Холмар Ейолфсон, халфовете Васил Панайотов, Георги Ангелов, Антонио Вутов, Нелуц Рошу, Жорди Гомес, Габриел Обертан и Антони Белмонт, както и нападателите Жуниор Мапуку и Серджиу Буш.

„Тема спорт”: Румънски нападател вариант за червените
Нападателят на Османлъс-пор Раул Русеску (29 г.) е бил предложен на ЦСКА. Публикацията сочи, че ръководството на армейците в момента обмисля възможността за привличането му. Червените търсят надеждна алтернатива на Каранга. Русеску има действащ контракт с турския клуб, като се опитва да го разтрогне. Ако това се случи в следващите дни, не е изключено да се стигне до негов трансфер на "Армията". Пред ЦСКА има и други опции за поста. Предложеният Русеску има повече от солидна визитка. От 2005 г. играе за Унирея Урзичени, с който става шампион на Румъния през 2009 г. В тима е до 2011 г., записва 87 мача и 18 гола. След това преминава в Стяуа, където за два сезона има 65 мача и 34 гола в елита, а в евротурнирите е с 21 участия и 7 попадения, като носи успеха над Челси в Букурещ с 1:0 на 7 март 2013 г. в мач от Лига Европа. Вкарвал е също на Шалке, Щутгарт и Динамо Киев със Стяуа, а с екипа на Османлъспор пронизва Виляреал на 3 пъти в 2 мача. През 2013 г. е продаден на Севиля, който му поставя освобождаваща клауза в размер на 40 млн. евро. За тима играе само веднъж в Примера и разтрогва през август 2015 г. Оттогава Русеску е част от Османлъ, за който има 36 мача и 10 гола в елита. През изминалия сезон е резерва и записва само 22 мача, 680 минути и 1 гол.

„Тема спорт”: Дунав подписва с Божидар Васев
Дунав Русе е на път да намери решение на проблемите си в средата на терена. Днес контракт с драконите трябва да подпише халфът Божидар Васев (24 г.). Полузащитникът вече е постигнал договорка с клуба и снощи бе чакан в Русе. За последно той бе част от израелски Апоел Акра, който напусна след кратка авантюра. През миналия сезон Васев носи екипа на Славия (28 мача, 4 гола). Той идва като свободен агент. Роденият в Перник футболист е юноша на белите. В кариерата си е носил още екипите на Поморие, Септември Симитли, Пирин Благоевград, Ботев Пловдив и Раковски. Както е известно, Дунав продаде в Ливан Самир Аясс, а Красимир Станоев получи тежка контузия. Така реално в средата на терена Веселин Великов разполага само с капитана Диян Димов. Преди време от клуба бе освободен Ивайло Раденцов. Новият сезон не започна никак добре за русенци, а незадоволителните резултати очевидно водят до напрежение в тима. От Блиц информираха, че крилото Бранимир Костадинов е напуснал самоволно тренировката в събота, като за момента не е ясно какво го е накарало да излезе от игрището. На феновете, проследили заниманието, им е направило впечатление, че след като се е отделил от основната група, атакуващият футболист си е свалил обувките и се прибрал в съблекалнята. Според приближени не става въпрос за контузия. Припомняме, че преди дни имаше напрежение между десния бек Марио Петков и треньора Великов. Дунав е в серия от шест поредни мача без победа - 4 поражения и две равенства. На 10 септември (неделя) драконите приемат последния Витоша Бистрица от 17:30 часа.

„Тема спорт”: Херо с колебания за двамата нови
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо се колебае дали да пусне като титуляри последните две нови попълнения на тима - бразилския защитник Форстър и полския вътрешен халф Горалски, в гостуването на Левски в сряда. Вторият вече дебютира за разградчани. Двубоят със сините бе отложен от първия кръг. По-вероятно титуляр срещу сините да е Форстър. Причината е, че Георги Терзиев е с националния отбор и ще направи първа тренировка с Лудогорец едва във вторник. Козмин Моци пък е с държавния тим на Румъния. Той обаче се очаква да е титуляр, а Пластун да отстъпи мястото си на доскорошния защитник на Заря Луганск. От Украйна разкриха, че разградчани са платили 1,2 милиона евро за правата на бразилския защитник. Херо умува дали да заложи на Кешерю на върха на атаката, или да играе с т.нар. фалшива деветка, а румънецът да остане на пейката. В последния кръг Лудогорец се издъни у дома с Пирин Благоевград. След двубоя с Левски на орлите им предстои ново гостуване в София - в събота на Славия.
 
Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки