Хубчев в България: Играчите трябва да носят по-голяма отговорност

Родният селекционер изтъкна умората като главната причина за загубата от Холандия

Хубчев в България: Играчите трябва да носят по-голяма отговорност

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев говори пред медиите на летище София, след като той и играещите у нас футболисти се прибраха от Амстердам.

 

България отстъпи с 1:3 при визитата си на лалетата и остава на 4-о място в група А с 12 точки, но със силно намалели шансове за 2-ата позиция в групата.

 
"Ние бяхме по-изморения отбор, много по-изморени и не можахме да се "сбием" така, както искахме и както мисля, че е правилно. Това е най-общо казано. Други детайли също се видяха, но трябва да повторя това, което снощи казах. Защо сме по-изморени? Много са обясненията, а и е много лесно да се намерят такива. Ще търсим по-сериозните причини обаче.
 
А въпрос за какво е играл нашият отбор, дали за победа или за равенство, извади Хубчев от равновесие: "За какво е играл нашият отбор? Извинявайте, ама преди няколко дни казах, че искам да коментирам сериозни неща за нашия отбор. Това, което ми задавате сега, не съм аз човекът, с който можете да си правите такива игрички".
 
Веднага след вчерашната среща селекционерът заяви, че някои от футболистите са си помислили, че мястото в националния отбор им е даденост, с което той не е никак съгласен.
 
"Това наистина е сериозно и то ще се почувства. От твърдите титуляри не съм разочарован. Не съм, но знам какво могат и трябва повече да се дава и по-голяма отговорност да има в този отбор. Това все пак е националният отбор на България. Но това, което вие засегнахте, е много сериозна тема и трябва да подобрим нещата. Нямам право да говоря за хората преди мен. Аз съм тук от няколко месеца и то се вижда за какво става въпрос".
 
Следващото питане беше от какво са продиктувани някои промени в стартовия състав, в сравнение с победата над Швеция. Отговорът на специалиста беше:
 
"Промените в стартовия състав? Не съжаляваме, че сме гласували доверие. Не искам да изпадам в такива подробности пред вас. Извинявайте, ама съм приел такива принципи. Има обективни причини. Георги Миланов прекъсна тренировката в Амстердам, получи един удар или болка в коляното. Мони Славчев образно казано едва дишаше, така изморен. Влизането му после доказа, че наистина е много изморен момчето, тъй като той има малко проблеми с подготовката.
 
До края на кампанията за Мондиал 2018 пред българите има два мача- домакинство на Франция и гостуване на Люксембург. Двата състава се срещнаха снощи, като петлите изненадващо трябваше да се задоволят с 0:0 на свой терен.
 
Макар и да са само теоретични, шансовете на България за 2-ото място все още ги има. "Чули ли сте някой да ви каже, че ще преследва равен или загуба? След като е логично, значи трябва да играем за победа. Не мога да си представя, че някой ще излезе и ще каже, че ще излезе да загуби с по-малко голове или дори и за равен. За мене Франция е най-добрият отбор в света в момента".
 
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки