Сензациите в пресата: Делио Роси лично настоял за босненеца в Левски

Ботев Пд с интерес към Георги Терзиев, Етър без новите в понеделник, Христо Коилов остана в Септември, Витоша пуска Мутафчийски титуляр и други

Сензациите в пресата: Делио Роси лично настоял за босненеца в Левски

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 07.09.2017 година:

„Тема спорт”: Делио Роси лично настоял за босненеца в Левски
Стиепан Лончар ще е вторият халф, който Левски взима в рамките на една седмица. В петък сините подписаха с 21-годишния френски полузащитник Антони Белмонт. След като онзи ден пропадна привличането на крилото Ален Стеванович (сърбинът не издържа медицинските прегледи) сините насочиха всичките си усилия към привличането на флангови нападател. Лично Делио Роси обаче е настоял за взимането на национала на Босна и Херцеговина на „Герена". Конкуренцията за пост в средата на терена е голяма. Там играят още Васил Панайотов, Жорди Гомес и лекуващият контузия румънец Нелуц Рошу. Номинално дефанзивен халф е и Георги Ангелов, но той бе ползван като централен бранител. Не е изключено в следващите двубои Делио Роси да пуска Гомес в ролята на плеймейкър, а Габриел Обертан да бъде преместен на един от фланговете.

„24 часа”: Ботев с интерес към национала Георги Терзиев

„Ботев" се е прицелил в национала Георги Терзиев. Централният защитник, който по-често е резерва в „Лудогорец", е вариант за заместник на преминалия в израелския „Ашдод" Виктор Генев. Вариант е и наем. „Не знам за подобна опция. Звучи ми несериозно", заяви пред „24 часа" агентът на национала Милен Георгиев. Последната придобивка в „Ботев" - бразилецът Густаво Афонсо, все още чака сертификата си, за да получи картотека от БФС за домакинския мач срещу „Левски" в неделя. Масовите билети, включително и за фе-новете на „сините", са по 8 лева. На разположение на треньора Николай Киров ще бъде и Яя Меледже, който не се споразумя с „Ашдот". Цветомир Панов е възстановен от контузия, а Стивън Петков отпада твърдо от състава. Президентът на „Ботев" Ангел Палийски пък претърпя операция в „Пирогов", след като паднал лошо и си спукал прешлен на гръбнака. Пловдивчани са и новият представител на България в асоциацията на клубовете в Европа, като смениха „Литекс". Неин президент пък стана босът на „Ювентус" Аниели.

„Тема спорт”: Христо Коилов остана в Септември

Христо Коилов все пак остава на работа в Септември София. Бившият футболист на Локомотив София ще поеме юношите младша възраст на клуба, които се състезават 6 Елитната група до 17 години. Коилов сменя на поста Петър Шопов, който напусна тима след втория кръг в първенството. В последните два мача като старши треньор бе записан Божидар Костадинов. От началото на сезона Септември 1117 постигна три победи и една загуба. В началото на сезона Христо Коилов бе помощник-треньор на Септември. Треньорът, който е играл още за Ботев Пловдив, ЦСКА и Унион Берлин, бе част от щаба на Димитър Васев. Последният обаче бе уволнен след домакинското поражение с 0:1 от Берое. След това съставът бе поверен на Николай Митов, който пък бе освободен от Левски. Митов направи много силен дебют - победи с 4:1 Черно море във Варна. В понеделник той ще гони втори пореден успех - от 20:00 часа столичани приемат Етър на "Васил Левски".

„Тема спорт”: Витоша пуска Мутафчийски титуляр
Треньорът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов възнамерява да пусне като титуляр последното попълнение на тима Радко Мутафчийски в следващия мач на тима. В неделя новакът в елита гостува на Дунав. Двубоят на градския стадион в Русе е от 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Юношата на Левски за последно води подготовка със Славия. Той прави дебют в професионалния футбол с екипа на Балкан (Ботевград). Впоследствие носи екипите на Чавдар Етрополе, Академик София и Сливнишки герой. В периода 2013-2015 записва 55 мача и 2 гола за македонския Хоризонт Турново. В този тим той е бил съотборник с голмайстора на Витоша Григор Долапчиев. След това Мутафчийски играе и за гръцките Айгинайкос и Аполон Лариса. Витоша е на последно място в класирането след 7 изиграни кръга. Тимът все още няма победа - 1 равенство и б загуби. Отбраната на Витоша е най-пропускливата в първенството - допуснала е 20 гола (средно по 2.86 на мач). Отборът изпитва и трудности в атака - вкарал е само 6 попадения.

„Тема спорт”: Етър без новите в понеделник
Треньорът на Етър Станислав Генчев почти сигурно няма да разчита на последните две попълнения за мача със Септември - взетите от ЦСКА Пламен Гълъбов (защитник) и Никола Колев (халф). Гостуването на столичани е на 11 септември, понеделник, от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Болярите обявиха, че очакват те да се присъединят към новите си съотборници до края на седмицата. Това най-вероятно ще ги извади от сблъсъка със Септември. На линия за срещата ще е халфът Георги Сърмов, който вече е възстановен от контузия. Очаква се на терена да бъде и бившият му съотборник от Левски Веселин Минев, който също лекуваше травма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки