Божидар Васев: Мястото в класирането не отива на Дунав

„Избрах този отбор заради брат си”, разкри новото попълнение на „драконите”

Божидар Васев: Мястото в класирането не отива на Дунав

Новото попълнение на Дунав Божидар Васев (24 г.) заяви, че е избрал да подпише с клуба, защото така ще играе рамо до рамо с брат си Андреас (26 г.).

Полузащитникът парафира с русенци преди два дни. Той може еднакво добре да играе на всички позиции в халфовата линия, както и като краен защитник.

"В интерес на истината нямах много голям избор пред себе си. Дунав ме потърси и нямаше как да откажа. Радвам се, че съм в Русе. Може да се каже, че и брат ми Андреас спомогна да избера този отбор. Още повече, че с него за първи път ще играем заедно. Не съм разговарял много с Веселин Великов за амбициите и целите пред тима през този сезон. Но съм сигурен, че те няма да са ниски, защото през миналия Дунав се представи отлично в Първа лига. Отборът игра на добро ниво и се надявам през тази кампания отново да повтори това представяне", заяви Васев пред "Тема Спорт".

"Класирането в момента не е от значение. Тренирам с момчетата и виждам, че отборът изобщо не е слаб. Дунав притежава много добри футболисти, изграден е отличен колектив и се надявам и да помогна. Защото мястото, на което се намира, не му отива (б.а. - в момента Дунав е на 12-а позиция). Но виждаме, че отборите в тази половина на таблицата са с изравнен брой точки. Още е началото на първенството, предстоят достатъчно мачове, за да се изкачим нагоре. Колкото до мен - със сигурност има какво още да наваксам кондиционно. Пропуснал съм седем кръга от шампионата. Надявам се до една-две седмици да вляза в ритъм и да съм готов на 100%, за да помагам на отбора", добави още новото попълнение на Дунав.

Божидар Васев подписа в началото на юли с елитния израелски Апоел Акра за 1+1 години, но бързо се стигна до раздяла.

"Не ми се коментира тази тема, защото в момента се завежда дело срещу клуба. Затова не желая да влизам в детайли", завърши той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки