Ефектът Неймар за ПСЖ

Бившият нападател на Барселона бързо показа, че си заслужава парите

Ефектът Неймар за ПСЖ

Това лято ни донесе нов рекорд в платена трансферна сума за футболист. Бразилецът Неймар беше привлечен от ПСЖ срещу сумата от 222 милиона евро.

Бившият нападател на Барселона вече изигра няколко мача за новия си тим и показа, че дадените за него пари не са напразно.

Разбира се, че Неймар трябва да блести и в големите мачове, които тепърва предстоят на парижани, но засега ефектът от привличането му е положителен.

Неймар направи шансовете на ПСЖ за титлата във Франция много големи, а по този начин смятат и някои букмейкъри като Betfair. Повече за предложенията им ще откриете в страницата на Silentbet.net. Нека разгледаме как се представя Неймар от началото на престоя си в ПСЖ.

Бразилецът веднага се отличи

Неймар не успя да вземе участие в първия мач на ПСЖ от Лига 1 срещу Амиен, но беше на линия за следващите 3 двубоя. Неговото включване веднага оказа влияние и това си пролича с представянето му. Дебютът на Неймар с екипа на ПСЖ бе при гостуването на Гингам. Той се разписа веднъж за победата с 0-3, а освен това добави и една асистенция. Вторият му мач бе срещу Тулуза, когато дебютира пред привържениците на своя тим. Победата с 6-2 за парижани бе впечатляваща, а Неймар се отчете с 2 асистенции и 2 попадения. Страхотно представяне за него. Въпреки, че не успя да покаже същата ефективност в мача със Сент Етиен, Неймар участваше в ключови моменти за победата с 3-0.

Равносметката за представянето на най-скъпия футболист в историята на футбола след първите му 3 мача показва 3 гола и 3 асистенции. Едва ли някой ще каже, че това е малко. Неймар е и сред лидерите по отбелязани голове, като пред него са единствено Кавани и Фалкао. Ако смятате, че бразилската перла в състава на ПСЖ може да завърши с най-много попадения в Лига 1, в сайта на Bet365 ще намерите предложения. Засега това изглежда напълно логично.

Има още 2 показателя от статистическите данни за Неймар, които си заслужават да бъдат споменати. Първият от тях са създадените шансове. Освен, че е подал за 3 гола, Неймар е създал 13 ключови положения за своя тим. По този показател го настига единствено Ясин Бензиа от Лил, но последният няма асистенции, така че Неймар заслужава първата позиция.

Другата статистическа информация е свързана с точността на ударите му. За трите си пълни мача с фланелката на ПСЖ бразилецът се е отчел с 12 удара, като 9 от тях са отправени в наказателно поле. 5 удара на Неймар са стигнали до очертанията на вратата, а както вече споменахме, бразилецът има 3 гола в сметката си. Ето това се нарича ефективност. Подобни статистики на живо се предлагат от платформата на Bwin по време на самите мачове. Точността на ударите му, измерена в проценти, е 71%, което го нарежда сред лидерите от началото на сезона. Няма как да отречем, че Неймар се представя силно с екипа на ПСЖ и определено парите, платени за него, няма да бъдат напразни.

Защо Неймар ще успее в ПСЖ

Бразилецът ще бъде ключова фигура през сезона за тима от Париж. Едно, че той ще трябва да помага за титлата от Лига 1, но и ще трябва да бъде лидер в похода към Шампионска лига. Това е голямата цел пред ръководството на парижани и те ще я преследват с пълна сила. Неймар има качествата, опита и самочувствието да бъде лидер за ПСЖ. Точно затова от Efbet предсказват именно той да отбележи най-много попадения за тима си през сезона, въпреки че в състава са играчи, като Кавани и Ди Мария. Неймар знае какво е да спечелиш Шампионска лига, така че и това е в негов плюс. Когато това се случи, нещата за него бяха малко по-различни. Анализаторите от Silentbet припомнят, че докато Неймар играеше за Барселона, винаги беше в сянката на Лео Меси. В ПСЖ не е така, защото Неймар е лидерът, бразилецът е най-голямата звезда в състава. Това няма да му попречи, даже ще го мотивира да се докаже на още по-високо ниво. В Барселона едва ли щеше да стигне до Златната топка, сега обаче шансовете му са доста по-големи. Нужно е само да показва познатото ниво и да блести в големите моменти от мачовете на ПСЖ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки