ЦСКА срещу бетона на Верея

Армейците ще гонят пореден разгром този сезон

ЦСКА срещу бетона на Верея

ЦСКА посреща Верея днес на "Армията" като едноличен лидер в първенството. Двубоят започва в 20:00 часа, а червените ще опитат да продължат успешната си серия отпреди паузата и да постигнат 6-а поредна победа. На тяхно разположение са последните две летни попълнения - централният защитник Александър Барт и вътрешният халф Раул Лое. Двамата бяха картотекирани без проблеми вчера и попаднаха в групата на Стамен Белчев за двубоя с Верея. Барт и Лое записаха неофициален дебют - по едно полувреме, в контролата с Марица (3:1).

 

Гостите от Стара Загора, макар и раздирани от финансови проблеми, направиха силен старт и в момента заемат 5-о място, като са само на три точки от ЦСКА. Малката разлика между двата отбора обаче далеч не означава, че двубоят на "Армията" ще е равностоен. Ако домакините влязат с правилната настройка в срещата, то най-логичното е да окупират съперника и основната им задача да е разбиване на верейския бетон. Гостите не си правят илюзии, че могат да се надиграват с ЦСКА, и ще действат подчертано дефанзивно в опит да измъкнат нещо.

 

Все пак Верея разполага с някои добри играчи, особено в предни позиции, и би могъл да е опасен на контраатака, ако получи свободни   пространства. Футболисти като Елиаш, Домовчийски и Андонов са доста опитни и червената отбрана трябва да е с едно наум за тях. Фенуш също се представя на ниво от началото на сезона, така че Верея в никакъв случай не бива да бъде подценяван и отписван. ЦСКА неведнъж подхождаше аристократично към мачове, в които се считаше за "тежък" фаворит, и се опарваше. Срещу червените ще бъдат хвърлени куфарчета от трета страна, чрез които ще се търси допълнителен стимул за спиране на армейския поход към титлата. Едва ли някой има съмнения кой обещава премии на съперници на ЦСКА и е превърнал това в своя практика от години.

 

На Илиан Илиев обаче не му върви като треньор в гостуванията на армейците и в 7-те си визити има 7 загуби с Черно море, Берое и Левски. Сега ще изведе 4-ти отбор в Борисовата градина. Именно Илиан е голямата фигура във Верея, сериозен треньор, чието ниво е далеч по-високо от това на тима, който води в момента.

 

ЦСКА влиза в двубоя без никакви кадрови проблеми за първи път от доста време. Стамен Белчев едва ли ще прибегне до някакви промени спрямо състава, победил Берое с 3:0 в Стара Загора преди паузата. Очаква се по левия фланг отново да напада Кулма, който е оставил доста добри впечатления в треньорския щаб с представянето си на терена и В тренировките. От новите попълнения Барт със сигурност ще е на разположение за срещата, но по-скоро ще остане резерва. Раул Лое пък попадна сред 20-те на Белчев, които са на лагер преди мача в парк-хотел "Витоша", но треньорът ще прецени днес дали да го включи в окончателния списък за срещата. Халфът Кристиян Малинов пък вече виси с 4 жълти картона и при нов такъв ще бъде наказан за 1 среща.

 

За Верея се завръща халфът Осман Балде, който в паузата на шампионата бе част от националния отбор на Гвинея. Той бе титуляр и в двете световни квалификации на тима -0:1 като гост на Либия и 3:2 над същия съперник в Гвинея. След контузия в групата се завръща и офанзивният халф Салим Керкар. Извън сметките на Илиан Илиев за пореден път остава Иво Иванов. Централният бранител все още лекува травма. Аут за мача са все още Милен Танев (контузия) и вътрешният халф Венцислав Бенгюзов (наказание). Така в средата на терена ще оперират Балде и юношата на ЦСКА Петър Витанов. В предни позиции най-вероятно Елиаш ще стартира зад нападателя Домовчийски. Бразилският ветеран стартира и при успеха над Левски (2:0) и Илиан Илиев ще разчита на опита му.

 

Армейците ще гонят пореден разгром този сезон. Те са най-резултатният отбор в първенството - вкарали са 21 гола в 7 мача, а следващият по попадения е Лудогорец с 14.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки