Нефтохимик се подсили с двама, раздели се с един

Развитието и футболните кариери и на двамата нови са свързани с Нефтохимик

Нефтохимик се подсили с двама, раздели се с един

След като подсили редиците си с китайския нападател Дзъмин Лиу, в последния ден от трансферния период към тима на Нефтохимик се присъединиха още двама футболисти – Димитър Николов и Димитър Дончев. Развитието и футболните кариери и на двамата са свързани с Нефтохимик и след известно прекъсване те отново ще  защитават цветовете на бургаския тим.

 

Димитър Николов бе част от състава на „шейховете“ през изминалия сезон в Първа лига. Тогава талантливият млад вратар се конкурираше със значително по-опитните Янко Георгиев и Ивайло Василев, заради което не получи достатъчна възможност за изява, но пък натрупа много полезен опит. През този сезон той започна с Локомотив (Горна Оряховица) във Втора лига, но преди да затвори трансферния прозорец реши да се завърне в родния си град, в отбора на Нефтохимик.

 

Другото ново, но достатъчно познато за „зелените“ фенове попълнение, е Димитър Дончев. Защитникът се разви в школата на Нефтохимик, като през последните два сезона се състезаваше за елитния юношески отбор до 19 години. Първия си професионален договор Дончев подписа с тима на родния си град – Поморие, но той също взе решение да продължи кариерата си в Нефтохимик.

 

Така, заедно с китаеца Дзъмин Лиу, те ще помагат на бургаския тим в неравностойното му съревнование в професионалния футбол. Лиу пристигна в България миналия месец, като преотстъпен футболист от китайския втородивизионен отбор Шижиажуанг Йонгчанг (гр. Шижиажуанг). Нападателят е роден през 1996 г. и е част от китайския младежки национален отбор. За „шейховете“ той вече записа един мач – срещу Марица Пловдив, на стадион Българово и се представи на ниво.

 

В отбора на Нефтохимик има и един изходящ трансфер. Емил Рачев, който се завърна в тима през този сезон все още се възстановява от сериозна мускулна контузия. Опитният халф, в последните седмици, се включваше добре в тренировъчния процес и очакванията и надеждите бяха много скоро да вземе участие и в официалните срещи. За съжаление възстановяването му се усложни и се наложи лечението му да продължи по-дълго от предвиденото. Затова треньорското ръководство взе решение да освободи мястото му, за да има възможност за попълване на селекцията с футболист, който пълноценно да помогне на отбора.

 

От бургаския клуб му пожелават успешно възстановяване и го очакват отново в Нефтохимик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки