Пирин ще си спомня как се печели у дома

Албанецът Рения ще действа на мястото на отстранения от отбора Даниел Младенов

Пирин ще си спомня как се печели у дома

След като цяла пролет Пирин не познаваше загубата на свой терен, през този отборът все още не е печелил на стадион „Христо Ботев” – допусна поражения от столичните Септември (0:1) и Левски (0:3).

С единствения си отбелязан гол стигна до точка с Черно море - 1:1.

За последно феновете на благоевградчани видяха домакинска победа на 7 април тази година, когато отборът надви с 2:1 Нефтохимик.

До края на сезон 2016/17 възпитаниците на Милен Радуканов наредиха три равенства 1:1 - срещу Локо ГО, Берое и Верея.

Орлетата са амбицирани от седмия опит да счупят каръка днес срещу Локомотив Пловдив. През пролетта домакините надвиха железничарите с 1:0. Лагерът на домакините бе разтърсен от скандал по време на паузата в шампионата заради световните квалификации с Швеция и Холандия.

От първия отбор бе отстранен нападателят Даниел Младенов. През кампанията той бе използван по фланга. Ролята му ще бъде поверена на албанеца Анти Рения.

Бившият футболист на Левски Карлово постепенно започва да се справя все по-добре. В миналия кръг срещу Лудогорец той дори се подвизава като десен бек. И точно той асистира на Станислав Костов, който вкара за 1:1, а Пирин си тръгна с точката от Разград.

Очаква се Радуканов да направи промени в състава. В защита се завръща Румен Сандев, който изтърпя наказанието си за получения червен картон срещу Левски.

Вдясно на отбраната ще е Башлиев. Очаква се в средата на терена да действат опитните Антон Костадинов и Тодор Па-ланков, а на върха на атаката да е Станислав Костов.

Треньорът на Черно море Воин Войнов няма да може да използва левия бек Марк Бедиме за гостуването на Пирин. Бранителят отпадна от групата поради травма.

Той се контузи по време на домакинската победа с 2:1 над Дунав Русе. Тогава той бе заменен на почивката от Димитър Велковски. Мястото на Бедиме в групата зае младокът Архан Исуф.

За Благоевград не пътува и сигурното ново попълнение на Локо Пд Амаду Сукуна. Французинът, който през пролетта носеше екипа на Левски, все още не е получил права за черно-белите. 

Освен това нападателят няма и тренировка с новите си съотборници. Очаква се той да попадне в състава за 9-ия кръг. В него железничарите приемат Славия. 

Двубоят на "Лаута" е на 17 септември, неделя, от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Мачът Пирин – Локо Пд пък започва в 17:30 часа и ще бъде излъчван пряко по Диема.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки