Вутов: Още този сезон Левски може да спечели титла и купа

„Предстои ни труден сблъсък, Ботев е много качествен отбор”, каза бившият играч на „канарчетата”

Вутов: Още този сезон Левски може да спечели титла и купа

Утре Антонио Вутов ще се изправи срещу бившия си тим Ботев Пловдив.

Двубоят е от 20:00 часа на базата в Коматево и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.

Юношата на сините игра за канарчетата-през пролетта под наем от италианския Удинезе и направи силен полусезон.

Той бе на терена в 13 шампионатни двубоя за жълто-черните (включително 67 минути при 0:2 от Левски на „Герена"), в които вкара 6 гола. Вутов бе с основен принос за спечелената Купа на България - реализира попадение във финала при 2:1 над Лудогорец.

"Ботев ми подаде ръка в един доста неприятен момент за мен от професионално естество. Много благодаря на хората в клуба за този жест. Радвам се, че и аз направих нещо за отбора. Оставам с най-хубави чувства от престоя си в Пловдив, имам доста приятели там", каза офанзивният халф пред Диема спорт.

„Предстои ни труден сблъсък, Ботев е много качествен отбор, изграден предимно от български футболисти. Двама от основните му състезатели го напуснаха (б.р. - централният защитник Виктор Генев и нападателят Омар Косоко), но въпреки това гръбнакът бе запазен. Познавам добре Ботев, но няма с какво да помогна на Делио Роси в разузнаването за срещата. Смятам, че треньорският щаб ще разучи отлично противника и ще ни подготви по най-добрия начин за мача", заяви Вутов.

Той похвали бившия си наставник Николай Киров и сегашния Делио Роси.

"Николай Киров е много уравновесен и спокоен човек. Той внася спокойствие в тима. В трудни моменти е хладнокръвен и това се отразява положително на футболистите. Не мога да го сравнявам с Делио Роси. Само от месец тренираме под ръководството на италианеца. Но определено той е добър специалист, който знае как да ни подготвя за всеки един съперник. Това личи и от резултатите ни при него (б.р. - Левски има три победи и едно равенство и все още не е допуснал гол). Той винаги прави много обстоен анализ на противниците ни. Роси е спокоен, все още не си е изпускал нервите", отбеляза Антонио и показа големи амбиции:

"Разбира се, че още този сезон можем да спечелим титлата и Купата на България. Но още е много рано. Към края на кампанията ще можем да кажем по-реално какво можем да спечелим. Дотогава трябва да изградим стил на игра и характер на отбора. И тимът ни да може да се бори и побеждава всеки съперник - независимо дали силен или слаб. Най-важното е да имаме разпознаваемо лице".

До момента Вутов е бил на терена и в седемте мача на Левски в Първа лига. В тях той е реализирал един гол (срещу Витоша Бистрица), направил е и една асистенция.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки