Заги: Дано срещу Лудогорец съдиите да свирят 50 на 50

„Пожелавам на треньора на ЦСКА да вземе титлата”, каза наставникът на Славия

Заги: Дано срещу Лудогорец съдиите да свирят 50 на 50

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчим заяви, че би бил щастлив един ден да поеме ЦСКА.

Той обаче бе категоричен, че в момента червените имат отличен треньор, на когото пожела да стане шампион през май, с което да прекъсне хегемонията на Лудогорец. Днес белите приемат именно разградчани на "Васил Левски".

"Дали се надявам да получа обаждане от Гриша Ганчев за треньорския пост на "Армията"? Който казва, че не иска такова нещо, лъже. ЦСКА е най-големият отбор в България. Гриша Ганчев ми е познат, чуваме се по телефона, в контакт сме. Със сигурност ще съм много щастлив, ако се получи. Но в момента имат много добър треньор, който показва израстване от мач на мач. Пожелавам му успех и да вземе титлата тази година", каза Заги, цитиран от „Тема спорт”.

"Дали ЦСКА е Литекс? Като погледна отборите в първенството, не виждам Литекс да е в елита. Там е ЦСКА, това е прието. Виждам, че все повече и повече фенове идват на стадиона на ЦСКА. Играят все по-добре от началото на сезона и мисля, че тази година ще са най-близо до титлата. Предполагам, че ще се преборят с Лудогорец за титлата. Следя Литекс във Втора лига, но през последните две седмици съм се концентрирал изцяло върху Славия. Иначе, когато мога, се интересувам какво се случва в Литекс и се чувам с хората в Ловеч. Левски записа добри резултати с новия треньор, но от това, което показват в момента като игра, още не са готови. В Първа лига ми харесва защитната линия на ЦСКА - всички са българи. Недялков, Бодуров, Чорбаджийски и Дюлгеров. Тази отбрана е най-силната в момента в България", добави сръбският специалист.

"Оптимист съм за мача с Лудогорец. Опитвам се да пренеса това и на футболистите. Чака ни труден двубой. В последните шест години това е най-силният отбор в България. Ще се опитаме да направим изненада - да вземем точка или три, но ще е трудно. Не искам да мисля за съдийството в тази среща. Нека побеждава този, който може и има повече късмет. Който е по-добрият. Съдиите и те като футболистите и нас,треньорите, правят грешки. Дано да свирят 50 на 50", каза още Загорчич. Той потвърди, че малийският нападател Сюлейман Траоре е подписал договор с клуба.

"Ще трябва да продължи подготовката си, преди да е готов за игра. Целта ни през сезона е първата шестица. Необходимо ни е малко самочувствие, за да започнем да играем по нашия стил. Това е желанието ми - да накарам играчите да не се страхуват срещу който и да се изправят на терена", каза наставникът на белите.

Те играят много по-добре на "Васил Левски". Славия е в серия от четири поредни мача без победа. Последната бе именно на националния стадион срещу Септември Сф с 2:0. В "Овча купел" тимът падна три пъти - от Ботев, Берое и Етър. В шест поредни домакинства на Лудогорец белите не само че не успяват да бият - пет загуби и един равен, но и не са вкарали гол при 14 допуснати.

Загорчич има да решава не малко кадрови проблеми преди днешното домакинство на Лудогорец. Аут заради контузии са вратарят Георги Петков и атакуващият халф Иван Минчев. До последно под въпрос ще е Георги Йомов, който най-вероятно ще остане на пейката. Основното колебание на Заги е на кого да заложи на вратарския пост. Дали на 22-годишния италианец Емануел Джерия, който подписа през седмицата и все още няма достатъчна сработка с останалите, или на младия резервен страж Антонис Стергиакис (18 г.). Според запознати най-вероятно титуляр ще е гъркът.

От своя страна Димитър Димитров-Херо има колебания за атаката. В последния мач с Левски на „Герена" на върха на нападението започна Жоао Поало, с което Херо изненада всички. Именно оставянето на Кешеру на пейката е било тема номер при разговора с Домусчиев след двубоя в София. Както е известно, босът привика треньора на спешна среща часове след мача със сините.

На десния бек мястото на наказания Сисиньо ще заеме Лукас Саша, а най-новото попълнение - бразилския, централен защитник Форстър, отново ще е извън групата. Той е изостанал с подготовката и ще му е нужно още малко време.

Мачът Славия – Лудогорец стартира в 20:00 часа, пряко в ефира на Диема спорт. 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки