Българи сред най-добрите на европейското в Самоков

Падане лиши Юлиан Райчев от лидерска позиция

Българи сред най-добрите на европейското в Самоков
Двама българи бяха сред лидерите в първия ден от Европейския шампионат по мотокрос, който се провежда на мотополигон „Ридо“ в Самоков.
 
На страт в различните класове застанаха 116 състезатели от България, Гърция, Румъния, Македония и Сърбия.
 
В квалификацията за място в клас МХ 2 най-бърз беше Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ), като спря хронометрите на 2:05.5 мин. 
В клас МХ 1 пък по традиция се проведе първият състезателен манш, който беше спечелен от Григор Царев (JRC – София, КТМ).
 
35 пилота застанаха на стартовата бариера, като караха 15 минути, плюс две допълнителни обиколки. Още от старта до последното завъртане лидер на колоната бе Юлиян Райчев (МСК Панчо Рейсинг Тийм, Кавазаки), който падна и докато продължи, беше изпреварен от няколко състезатели. В крайна сметка Райчев финишира 6-ти.
 
Втори завърши Мартин Тодоров (Еър Макс Рейсинг, КТМ), а трети от манша бе Атанас Петров (АИТ Рейсинг Тийм, КТМ).
 
Квалификацията в МХ 65 спечели Золтан Ордог (Румъния, Хускварна), който направи най-бърза обиколка в рамките на 2:56.6 минути. В МХ 85 най-бърз от всички в квалификацията бе Антонис Сагмалис (Гърция, КТМ) с време 2:28.9 мин. 
 
При МХ 1 отново чуждестранен състезател беше над всички. Лидерът във временното подвеждане Адриан Радута (Румъния, Ямаха) ще избере първи своето място на стартовата бариера, след като направи една обиколка за 2:18.8 мин.
 
Малко по-късно днес, в 19:45 часа ще бъде официалното откриване на шампионата, което ще се проведе в центъра на Самоков, пред Общината.
 
Всички състезатели със своите мотоциклети ще бъдат облечени със специални фланелки „Не сме сами на пътя“, с което официално ще бъде дадено началото на кампанията, организирана от БФ Мотоциклетизъм. Утре след 10:30 часа са останалите състезателни маншове във всички класове от шампионата. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки