Втори поред сериозен тест за Левски при Роси

Ботев излиза за първа домакинска победа, гостите не са инкасирали гол при Роси

Втори поред сериозен тест за Левски при Роси

Тази вечер от 20:00 часа Ботев и Левски ще подновят съперничеството си.

Двата тима влизат преди битката на базата в Коматево от коренно различни позиции.

Канарчетата летяха високо в двубоите си от Лига Европа, но сбъркаха пътя на домашната сцена.

Левски пък изживява ренесанс под ръководството на италианеца Делио Роси и на „Герена" вече открито се говори за титла, и то не само по задължение - нещо, което бе позабравено в последните години.

След като срещу Лудогорец Левски взе точка (0:0), макар дълго да игра с човек по-малко, сега на сините им предстои втори пореден сериозен тест при Роси.

Ботев може и да е поразклатен в първенството, но без съмнение разполага с добър състав, а в исторически план има положителен баланс на свой терен срещу сините.

Жълто-черните вече сериозно са притиснати до стената, тъй като нямат победа в последните си 4 шампионатни двубоя - две равенства и две загуби.

А у дома все още не са ликували - 3 поредни поражения. Тази вечер те ще гонят задължителен успех, защото нов провал ще отдалечи носителя на купата и суперкупата значително от първата шестица.

Левски пък, типично по италиански, все още не е получил гол, откакто Делио Роси седи на пейката му - 3 победи и 1 равенство. 421 минути (7 часа) - толкова изминаха от последното попадение в мрежата на столичани. То бе дело на халфа на Верея Венцислав Бенгюзов - старозагорци са и единственият тим, вкарал на Левски този сезон.

В лагера на домакините Стивън Петков е аут от срещата, тъй като още не е възстановен от травма в глезена, получена преди над 20 дни.

Извън групата на Ботев остана Меледже, който бе пред трансфер в Израел. Юсеин отново ще действа като опорен халф пред защитата, а сред избраниците на Николай Киров попадна Радослав Апостолов.

Дуде Ндонгала се очаква отново да започне като ляво крило. Той вкара гол в контролата с Несебър (3:1) в паузата за националните отбори и пак ще бъде предпочетен пред Крум Стоянов.

От състава на Левски ще отсъства наказаният капитан Божидар Митрев. Така под рамката отново, както и в голяма част от мача с Лудогорец, ще е Александър Любенов. Пред него не се очакват корекции в отбрана и ще започнат Цветкович, Яблонски, Пиргов и Горанов.

Исландският бранител Холмар Ейолфсон все още има трудности с комуникацията с отбора и ще остане резерва.

Френският дефанзивен полузащитник Антони Белмонт се представя добре в тренировките, но на този етап е малко вероятно да започне вместо Панайотов до Гомес в средата на терена.

Прохазка има проблеми в прасеца от мача с Лудогорец, но ще стисне зъби и ще започне по левия фланг. Вдясно ще е Вутов, който бе част от Ботев през пролетта.

Интересните неща в атака ще трябва да измисля Габриел Обертан, който навлиза във форма и се утвърждава като основна фигура, а нападенията ще завършва Мапуку. Той едва ли ще остане цял мач и се очаква по някое време да бъде заменен от Буш.

Тази вечер Ботев ще опита да сложи край на негативната си серия от 4 шампионатни мача без успех, а Левски да удължи добрата си поредица.

Има обаче и друга интересна тенденция - последните три мача между двата тима за първенство в Пловдив завършиха без победител - на 18.07.2015 г. резултатът беше 1:1, на 05.12.2015 г. бе 0:0, а на 30.10.2016 г. -1:1.

Последният път, когато Ботев спечели срещу Левски у дома, бе на 26 април 2014-а с 2:0. Сините ликуваха по-скоро - на 23 ноември 2014-а с 3:0.


Мачът Ботев – Левски стартира в 20:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки