Сензациите в пресата: Левски иска да откупи Вутов, ЦСКА с лагер край морето

Китайци идват на „Коматево”, Левски без най-скъпия си футболист за 6 седици, не дават повече билети за сини привърженици и още…

Сензациите в пресата: Левски иска да откупи Вутов, ЦСКА с лагер край морето

Сензациите в пресата днес, неделя, 10.09.2017 година:

„Меридиан мач”: „Сините” искат да откупят Вутов
Силната форма на Антонио Вутов е на път да го остави за постоянно на „Герена". „Меридиан Мач" научи, че „сините" са много доволни от юношата си и ще направят опит да го откупят от Удинезе. Такава офанзива може да започне през зимата, стига разбира се, Вутов да задържи формата си и да продължи да играе по същия начин. Както е известно, той е собственост на Удинезе, но италианците с лекота го пуснаха първо в Ботев, а сега и в Левски под наем, което подсказва, че едва ли кроят големи планове за бъдещето му. По подобна схема първо с наем, а след това с откупуване, Ботев успя да задържи Тодор Неделев, взимайки го за постоянно от Майнц 05. Вутов играе много силно, откакто се завърна, като апогей в добрите му изяви бе мачът с Лудогорец преди няколко дни. Тогава той бе сред най-добрите на терена и като по чудо не вкара победен гол в последните минути. Въпреки претенциите си да играе като плеймейкър, той се представя изключително добре и на десния фланг.

„24 часа”: Китайци идват на „Коматево”

Скаути на два китайски клуба ще следят играчи на дербито между пловдивския „Ботев" и „Левски". Съгледвачите идват с мисията да гледат Тодор Неделев и Фернандо Виана от домакините и Габриел Обертан от състава на „сините". Ще проучват триото и в следващите месеци, научи „24 часа" .Трансферният прозорец в китайския шампионат отваря на 1 януари догодина. Сертификатът на последното попълнение в „Ботев" Густафо Афонсо още се чака от ОАЕ. Лични ангажименти вадят от мача и изкаралия проби в „Удинезе" Крие Добрев. Новоизлюпеният национал Цветомир Панов е възстановен. Стивън Петков отпада заради проблеми с глезена. Над 500 полицейски служители от Пловдив, Асеновград и Първомай ще пазят мача.

„Тема спорт”: Не дават повече билети за сини привърженици

Шефовете на Левски са били отрязани от началниците в Ботев за повече билети за гостуването в Коматево. От пловдивският клуб са категорични, че няма как да пуснат привърженици на Левски извън зоната, определена за гостуваща публика на базата на канарчетата, на която Ботев бе преместен уж временно, но се оказа за постоянно без прогнози кога това може да бъде преустановено. След като в Левски се охарчи-ха за треньор и селекция, се забелязва сериозно активизиране на публиката. Рекордната посещаемост бе на домакинството с Лудогорец, което бе посетено от над 15 хиляди сини поддръжници. Сега се очаква поне 300 запалянковци да пътуват от София за Пловдив и още поне толкова да се стекат от други краища на страната. Клетката за гости в Коматево обаче е крайно малка за такъв брой публика и сигурно част от привържениците на Левски ще останат извън стадиона.

„Тема спорт”: ЦСКА с лагер край морето
ЦСКА ще изкара пет дни край морето през новата седмица, а причината е в следващите две срещи. Те ще пътуват за Варна в петък (15 септември) и ще се върнат в София във вторник (19 септември). Първият двубой на тима на Стамен Белчев край морето е на 16 септември от 20:00 часа срещу Черно море на "Тича". Три дни по-късно е 1/16-финалната среща за Купата на България в Несебър срещу местния тим. Утре ръководството ще уточни къде отборът ще отседне между двете срещи. Опциите са две - Варна и Несебър. В състава няма контузени футболисти след победата с 3:0 над Верея в петък, а сред 11 срещу Черно море ще се завърне Станислав Манолев, който получи почивка срещу Верея.

„Меридиан мач”: Левски без най-скъпия си футболист за дълго
Левски ще бъде без най-скъпия си футболист Нелуц Рошу за поне шест седмици. Това е минималният срок за възстановяване на 24-годишния румънец, който преди дни се подложи на операция заради футболна болест. Рошу беше на прегледи в Лондон, където беше установено, че е наложително да се подложи на хирургическа интервенция. Заради операцията той близо два месеца няма да е на разположение на Делио Роси. И преди травмата халфът рядко беше използван от италианския специалист, но заради младостта си румънският национал може да се счита за инвестиция в бъдещето на Левски. Нелуц Рошу е единственият футболист, за който „сините“ през това лято платиха трансферна сума. Той беше привлечен от румънския шампион Вийторул (Констанца). Според авторитетния сайт „Трансфермаркт“ от Левски са броили 100 000 евро за полузащитника. Звездите в селекцията на „Герена“ Габриел Обертан и Жорди Гомес пристигнаха като свободни агенти.
 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки