Ботев шокира Левски за първата си победа у дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кошмарна грешка на Любенов даде крила на "жълто-черните", които направиха обрат и спечелиха с 2:1

Ботев шокира Левски за първата си победа у дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев извоюва първа победа у дома за новия сезон, след като направи пълен обрат с 2:1 срещу Левски в двубой от 8-ия кръг на Първа лига. Това пък бе и първата загуба на "сините" под ръководството на италианския специалист Делио Роси.

Левски поведе в резултата в 26-ата минута с гол на Яблонски, но след грешка на Любенов в 64-ата, при която Тодор Неделев отбеляза за 1:1, и гол на капитана Лъчезар Балтанов в 77-ата, домакините се поздравиха с втората си победа през сезона.

Загубата остави Левски с 14 точки и „сините” не успяха да намалят изоставането си от водача в класирането ЦСКА (19 т.) и втория Лудогорец (18 т.).



Първото полувреме мина при поделено надмощие, като „канарчетата” влязоха по-добре в мача и имаха лек превес в първите минути, но Левски изравни играта постепенно, а в 26-ата поведе и в резултата. Малко преди почивката „сините” можеха да увеличат преднината си, но Цветкович и Мапуку пропуснаха от чисти позиции.

Още в 3-ата минута Ндонгала пробва да открие резултата, но ударът му срещна мрежата от външната страна.



Мапуку пък не се възползва от неразбирателство между Серкан Юсеин и Минев, които се сблъскаха в пеналта и стреля слабо в Чворович.



В 26-ата минута Левски поведе в резултата. Прохазка и Обертан комбинираха между няколко футболисти в жълто-черно, след което французинът пусна перфектен пас към далечната греда за непокрития Яблонски, който на празна врата не сгреши.



В 40-ата минута Обертан намери Цветкович на линията на наказателното поле, но ударът на сърбина бе спрян от Чворович.

Две по-късно Мапуку направи сериозен пропуск. Цветкович центрира отдясно, но ударът на конгоанеца с глава от линията на вратарското поле нямаше нужната точност.



Динамиката се запази и след почивката, като отново домакините бяха по-дейни в предни позиции.

В 60-ата минута играта бе спряна принудително за 3 минути, заради гъстия дим от хореографията на феновете на домакините.

Малко след подновяването на играта резултатът бе изравнен. В 64-ата Тодор Неделев пробва далечен удар извън наказателното поле, Любенов опита да улови, но изпусна кълбото, което влетя в мрежата за 1:1.

Бързо Левски можеше да възстанови преднината си, но късметът покри „жълто-черните”. В 66-ата Обертан проби бързо отдясно и избегна шпагата на Димов, но ударът му срещна страничната греда.



В 77-ата минута влезлият като резерва Лазар Марин направи страхотен пас за Виана в пеналта, бразилецът спря и с петичка върна назад, където капитанът Балтанов пое топката и от няколко метра направи обрата пълен.

Левски опита да наложи преса в последните минути на срещата, но домакините показаха стабилност в дефанзивен план и запазиха преднината си до последния съдийски сигнал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки