Сензациите в пресата: ЦСКА с още един спонсор, Левски чака холандец

Сериозно наказание грози Ботев за дербито с Локо, от Коматево отричат за герой от VIP Brother, Барса идва на "Герена", УС обсъжда бъдещето на Гибона в четвъртък и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА с още един спонсор, Левски чака холандец

Сензациите в пресата днес, вторник, 12.09.2017 година:

„Тема спорт”: ЦСКА с още един спонсор
ЦСКА се е договорил с още един спонсор, разбра "Тема Спорт". Новата фирма, която ще подпомага армейците, ще бъде представена официално през следващата седмица след двубоя с Несебър от 1/16-финалите за Купата на България във вторник. Най-вероятно събитието ще се проведе на 20 или 21 септември (сряда или четвъртък) на "Армията". На него ще присъстват както славни ветерани на ЦСКА, така и част от актуалните футболисти на отбора. От клуба на този етап не разкриват повече подробности около новия спонсор, но се очаква неговото лого да бъде добавено към екипите на отбора.

„Меридиан мач”: Картони оставят Малинов на пейката

Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов ще остане резерва в предстоящото тежко гостуване на Черно море в събота. Причината обаче не е контузия, а натрупаните му картони до този момент. Той си изкара три бързи жълти картона още в първите три мача, а при гостуването на Берое добави още един. Така при следващо официално предупреждение правата на халфа ще бъдат спрени за един мач. Предвид стила на Черно море и евентуалните провокации се очаква Стамен Белчев да даде почивка на Малинов, който от началото на сезона показва отлична форма. На мястото му ще се появи новото попълнение Раул Лое. Камерунецът така или иначе е гласен за титуляр при „червените" и треньорският щаб иска да види как ще изглежда халфа срещу сериозен съперник. Факт е, че в последните мачове на ЦСКА рязко намаляха жълтите картони за „червените", въпреки че често те действат агресивно на границата на позволеното.

„Тема спорт”: Сериозно наказание грози Ботев за дербито с Локо
Ботев Пловдив може да отнесе сериозно наказание от Дисциплинарната комисия на БФС за дербито с Локомотив. Сблъсъкът с черно-белите е на 24 септември (неделя). Причината е, че по бреме на двубоя с Левски на терена нахлу фен, а бе взривена и бомбичка, която дори разтресе телевизионните камери, предаващи срещата. Както е известно, канарчетата са с предупреждение за лишаване от домакинство заради заливане на делегат с минерална вода от мача с ЦСКА (2:6), игран на 30 юли. Тогава клубът бе глобен и с общо 4300 лева. Тъй като сегашната ситуация не е рецидив на тази от двубоя с червените, до крайната мярка едва ли ще се стигне, но не е изключено да има затваряне на блокове или сектор от стадиона за сблъсъка с Локо Пд. Такова нещо жълто-черните изтърпяха като наказание още на старта на сезона срещу Пирин Бл след нахлуването на феновете на финала за купата с Лудогорец. Заседанието на ДК е днес по обед. Като обобщение Ботев, според правилника, би трябвало да отнесе глоба между 5000 и 7000 лева, в зависимост от тава колко предмета, полетели към терена, е описал делегатът и дали е описано спиране на играта заради запалените факли. При всички положенията наказанието ще е доста сурово, и то точно за сблъсъка с Локомотив на 24 септември.

„Меридиан мач”: Ботев Пд отрича за герой от VIP Brother

Николай Киров е категоричен, че Даниел Златков изобщо не е стоял като опция пред него, въпреки че е прекратил отношенията си с беларуския Шахтьор (Солигорск). Очакваше се снощи БГ Роналдо, който има два престоя при „канарчетата", да се присъедини към звездите в риалити формата VIP Brother. Спортно-техническият щаб на Ботев продължава усилено да търси нов централен защитник, с който да засили конкуренцията след напускането на Виктор Тенев. В момента Радослав Терзиев и Пламен Димов са безспорните титуляри, а тяхна опция е само младият Кристиян Димитров. Различни мениджъри предлагат на Николай Киров доста футболисти, които са свободни агенти и могат да подпишат, въпреки че трансферният прозорец у нас официално затвори на 6 септември. Повечето от тях обаче не са играли от април - май, а не са и провеждали подготовка с професионални клубове.

„Тема спорт”: УС обсъжда бъдещето на Гибона в четвъртък

Ръководството на родната федерация по волейбол ще се събере в четвъртък, за да дискутира представянето на националния ни отбор за мъже на европейското първенство в Полша. Лъвовете се наредиха на шесто място в крайното подреждане, след като отстъпиха на Сърбия с 0:3 на 1/4-фи-налите. Според информация на "Тема Спорт", Управителният съвет на централата ще проведе заседание, на което ще се коментира и бъдещето на Пламен Константинов начело на представителния ни тим. След края на шампионата Гибона обяви, че е обмислял да подаде оставка, но иска да чуе мнението на ръководството на федерацията, както и на самите волейболисти. Към момента не се очертава да има смяна на върха, макар да се знае, че след посредствените резултати това лято вече има настроения и към подобен ход. Междувременно воденият от Константинов Локомотив Новосибирск стартира с победа в руската Суперлига. Железничарите надиграха като гост Динамо Ленинградска област с 3:1 гейма (18:25, 25:22, 25:15, 25:18). Над всички за селекцията на Гибона бе Николай Павлов с 18 точки (2 блока, 2 аса и 50% в атака). Трима играчи пък добавиха по 13 точки за успеха - Сергей Савин, Алексей Родичев и Илияс Куркаев. Във втория кръг на първенството Локомотив е домакин на Газпром-Югра Сургут, който стартира също с успех - 3:1 над Енисей Красноярск. Срещата е тази събота. Снощи пък централният блокировач на националния ни отбор Николай Николов се очакваше да дебютира за новия си тим Белогорие Белгород, който прие в собствената си зала Югра Нижневаратовск.

„Тема спорт”: Един нов ще дебютира за Левски, чакат подпис от холандец

Поне един от последните двама нови футболисти ще направи дебют за Левски срещу Септември. Мачът е в петък от 20:00 часа на "Георги Аспарухов" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Досега от лятната селекция официален дебют не са направили Холмар Ейолфсон и Антони Белмонт. Исландският централен защитник е с по-големи шансове да се появи в стартовия състав срещу новака 8 Първа лига, въпреки че не е на топкондиционно ниво. Вероятно той ще стартира в тандем с Димитър Пиргов, който не бе убедителен в началото на сезона, но в последните двайсетина дни е подобрил представянето си под ръководството на Делио Роси. А френският полузащитник е предвиден за титуляр на мястото на Васил Панайотов, но не е ясно кога точно ще стане това. На „Герена" чакат още един играч. Всеки момент холандски футболист трябва да сложи подписа си под предложения му от сините договор. В последната седмица двама потенциални нови играчи на Левски се провалиха на медицинските тестове. А холандецът нямал здравословни проблеми.

„Тема спорт”: Левски преотстъпва още двама юноши
Левски е на път да преотстъпи още двама от своите таланти. Славия иска под наем на "Овча купел" 19-годишните Ивайло Найденов и Станислав Иванов. И двамата са част от първия тим на Левски и взеха участие на Европейското първенство до 19 години, което се проведе в Грузия тази година, но през този сезон получават все по-малко шанс заради скъпата селекция на клуба. Полузащитникът Ивайло Найденов взе участие в две срещи от началото на шампионата. Той се появи след почивката при победата над Пирин в Благоевград с 3:0, а единственото му появяване като титуляр бе именно при успеха над Славия с 4:0, когато игра като десен защитник при отсъствието на Милош Цветкович. Любопитното е, че Найденов напуска синята школа и се присъединява към белите, но позвъняване от Даниел Боримиров бързо връща таланта на стадион "Георги Аспарухов". Именно на него се възлагат огромни надежди от сините. Офанзивният футболист Станислав Иванов също изигра два мача от началото на първенството, но престоя на терена само 30 минути. Той взе участие при победата над Витоша Бистрица с 2:0 и злощастната загуба в Стара Загора със същия резултат.

"Меридиан мач": Барса идва на "Герена"
Един от най-големите клубове в света Барселона ще дойде на „Герена“ догодина. Разбира се, надеждите на всички фенове са това да се случи при мъжките отбори в групите на Шампионска лига, но засега ще трябва да се задоволят и с детски турнир. „Меридиан Мач“ научи, че именно една от най-продуктивните школи в света „Ла Масия“ ще представи свой отбор догодина на надпреварата Лукойл Шампионска лига за деца. Освен юношите на Барселона, които са сред най-силните в света, на надпреварата се очаква да дойде още и Андерлехт. Както е известно, през тази година възпитаниците на Петър Карачоров, които представяха Левски (родени 2005 година), завършиха на трето място в доста елитна компания. Освен португалския Бенфика, в надпреварата се включиха предимно балкански отбори, сред които ПАОК, Бешикташ и Цървена звезда. Титлата спечелиха талантите на ПАОК.

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки