Георги Дончев катастрофира на "Porsche Sports Cup"

Българинът се завъртя на разлято масло

Георги Дончев катастрофира на "Porsche Sports Cup"

По изключително неприятен начин завърши предпоследният уикенд от "Porsche Sports Cup Германия" за българския пилот Георги Дончев в Белгия.

 

След като преди няколко седмици състезателят на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) стигна до третото място в клас 5d-991 GT3 Cup, амбициите му към двата старта на белгийската СПА бяха огромни, а стартовата позиция от втора редица изглеждаше отлична предпоставка за нов успех.

Малко след началото на състезанието плановете за пореден подиум започнаха да се изпаряват, след като грешка доведе до седем загубени позиции.
 
Дончев рискува и с агресивно каране наваксва част от изоставането, но малко след като хвана правилното темпо, съперник разля масло в един от участъците на белгийската писта. Няколко от състезателните автомобили се завъртяха на пистата и за съжаление един от тях бе този на българина, който се удари в мантинелата и с това участието му в сериите за този уикенд приключи.
 
Колата на Георги се прибира в бокса със счупена предна броня, ляв фар и увреден калник, а добрата новина е, че катастрофата не води до никаква физическа травма за пилота.
 
"Дъждовното време затрудни максимално тренировките ни, организаторите прекъснаха квалификациите заради катастрофа, после пък грешката на старта ме накара да съм пределно агресивен и в крайна сметка състезанието и сезонът ми май завършиха в мантинелата", коментира с тъжна усмивка българският пилот, който след първия старт миналия уикенд бе на четвърто място в генералното класиране на своя клас.
 
Сезонът в Endurance сериите на Porsche Sports Cup ще завърши на 21 и 22 октомври на "Хокенхайм" в Германия, за когато автомобилът на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) би трябвало да е ремонтиран и готов за достоен финал на изключително трудния сезон.
Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки