Тити и хейтърите да замълчат - Лудогорец е марката ни в Европа

И с осакатен състав, шампионите показаха, че имат класата да се борят в евротурнирите

Тити и хейтърите да замълчат - Лудогорец е марката ни в Европа

Утре е 15 септември - първият учебен ден. Хиляди първолаци ще пристъпят за пръв път прага на родното школо, като всички тях ги обединява едно - не са виждали друг отбор шампион на България по футбол освен Лудогорец. Това е факт, независимо от хейтърските напъни на журналистите в "синьо" и "червено", отдавна забравили духа на магическите европейски вечери.

Та всички тези "разбирачи", пригласяйки на откровено палячовското поведение на Тити Папазов от последната седмица, стискаха палци за победа на Истанбул ББ над намиращия се не в най-доброто си кадрово и игрово състояние Лудогорец в Лига Европа. Нещо повече - в социални мрежи и по кафенета и градинки те се навиваха дори за разгром в полза на любимия на Ердоган тим. Представяте ли си? Българи да стискат палци за убедителна загуба на български отбор в Турция...

Явно комплексите от последните 6 години дават отражение на Герена и в Борисовата градина, но това е съвсем друга и дълга за обсъждане тема. В крайна сметка хейтърите си останаха с пръст в устата и трябваше да преглътнат поредната добра вечер на Лудогорец в Европа, макар и във втория по класа клубен турнир на Стария континент.

Веднага трябва да отбележим, че тимът на Херо далеч не направи най-силния си мач. На моменти Истанбул ББ натискаше страховито, а вратарят Броун и защитата пред него трябваше да правят чудеса от храброст, за да не стигне топката до мрежата. В атака лудогорци също бяха далеч от най-добрите си дни, но въпреки това създадоха по-чистите положения, а Жоао Пауло вероятно направи пропуска на живота си.

За всичко това, обаче имаше и обективни причини. Та в сравнение с миналата есен, когато играеше в Шампионската лига, на стадион "Фатих Терим" Лудогорец беше без почти половин отбор - контузеният Владо Стоянов, наказаният Марселиньо, продадените Кафу и Паломино и полупродаденият Мисиджан. Плюс оставения на пейката голмайстор Клаудиу Кешеру. 

И въпреки всичко, Лудогорец показа, че продължава на този етап да бъде запазената марка на българския клубен футбол в Европа. Водени от доказалите се като лидери през годините капитан Светльо Дяков и Козмин Моци, "орлите" дадоха достоен отпор на отбор с много по-голям бюджет и класни играчи в състава си. Та Истанбул ББ преди няколко дни победи като гост в турското първенство Фенербахче, а през целия минал сезон се бореше като равен с равен с другите два гранда Бешикташ и Галатасарай.

Затова равенството в Истанбул не трябва да се митологизира, но не трябва да се подценява. Защото то е добра основа за нов пробив в Европа. И нови европейски вечери и след Нова година. Нещо, което в София не се е случвало на грандовете от повече от десетилетие...

P.S. Точката в Истанбул вдигна коефициента на България в евротурнирите с 0,25 точки. Наздраве и лека нощ, Тити...

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки