Стойчо Младенов и Кайсар гости на уникално събитие

Стаичката на Гагарин беше по-семпла, отколкото нашите бунгала в Панчарево, когато бях в ЦСКА, удивен бе Тодор Янчев

Стойчо Младенов и Кайсар гости на уникално събитие
Стойчо Младенов и целият отбор на Кайсар (Кизилорда) присъстваха на изстрелването на ракетата Союз МС-06 от космодрума в Байконур.
 
Космическият кораб беше с двама американци и един руснак на борда и вече се скачи с Международната орбитална станция, където ще има петмесечна мисия.
 
Цялата делегация на Кайсар беше поканена на събитието от губернатора на Кизилорда Кримбек Кушербаев. Заедно със Стойчо Младенов бяха и българските му асистенти Анатоли Нанков и Тодор Янчев. Те гледаха изстрелването от възможно най-близката дистанция за зрители – 2 км от площадката на ракетата.
 
„Преживяването беше невероятно. Никога не съм очаквал, че ще видя нещо толкова впечатляващо. Безкрайно сме благодарни на губернатор Кушербаев, който направи огромен жест към нас. Много сме слушали и чели за изстрелването на космическите кораби, но да видиш всичко това на живо, остава завинаги в съзнанието.
 
Програмата беше спазена до последната секунда. Казаха ни, е излитането е в 3:17 часа и точно тогава се случи. Всичко се разтресе, все едно земята се отвори“, разказа Стойчо Младенов пред „Труд“.
 
В очакване на изстрелването Младенов, Нанков и Янчев разгледаха цялата експозиция на космодрума. Най-силно впечатление им направи българският кът, направен специално за нашия първи космонавт Георги Иванов. В него имаше поставен брой на в. „Народна армия“, както и снимка на Тодор Живков и Леонид Брежнев.
 
„Истинска гордост беше да се снимаме до нещо наше. Трябва да се гордеем с хора като Георги Иванов. Видно е, че толкова далече от родината ни той е почитан като герой“, допълни Екзекутора на Ливърпул.
 
„Всичко беше величествено. Телата ни завибрираха от мощта на двигателите. Целият космодрум се освети, все едно слънце изгря. Уникално изживяване. Разгледахме къщата на Юри Гагарин, музей. Видяхме къде се е готвил първият космонавт. Стаичката му беше по-семпла, отколкото нашите бунгала в Панчарево, когато бяхме в ЦСКА. Никога няма да забравя тази нощ. Заслужаваше си всяка секунда“, призна Тодор Янчев.

 

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

Божинов облича екипа на Етър

Бившият нападател ще бъде част от празника на "болярите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки