Абдула Авджъ: Все едно загубихме финал

Свикнахме да побеждаваме и сега сме разочаровани, допълва наставникът

Абдула Авджъ: Все едно загубихме финал
Треньорът на Истанбул Башакшехир Абдула Авджъ заяви, че футболистите са много разочаровани от домакинското равенство 0:0 срещу Лудогорец в срещата от първия кръг в група "С" на Лига Европа.
 
"Играчите бяха тъжни в съблекалнята, все едно са загубили финал. Нормално е, защото тук изградихме навик да побеждаваме.
 
Знаехме, че ще се изправим срещу добър отбор с опит в подобни мачове. Съперникът ни от шест години играе редовно в Европа и умее много добре да преминава от защита към контраатака. Започнахме добре, но не се възползвахме от създадените ситуации в началото.
 
След почивката отново успяхме да променим хода на играта в наша полза. Владеехме топката в 65 процента от времето, отправихме повече удари, макар че не стигнахме до много чисти положения. Просто трябваше да бъдем по-ефективни пред вратата на съперника.
 
Емре можеше да вкара веднага след почивката, но пропусна. Искахме и можеше да победим, но това се случва във футбола. Трябва извлечем позитивното от този мач", заяви наставникът след мача.
 
Той обаче не губи надежда за следващите двубои на тима си, като се надява още следващия кръг срещу Брага момчетата му да наваксат загубеното.
 
Има още пет мача, в които ще можем да поправим грешката. Още в следващия мач срещу Брага ще опитаме да наваксаме пропуснатото" каза Авджъ.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки