Верстапен най-бърз преди квалификацията

Втори и трети останаха Фетел и Хамилтън

Верстапен най-бърз преди квалификацията
Макс Верстапен записа най-добро време в днешната трета, последна тренировка преди започващата в 16 ч. българско време квалификация за Гран При на Сингапур.
 
Младата звезда на Ред Бул отново остави зад гърба си пилотите на Ферари и Мерцедес и даде сериозна заявка за осигуряването на първа стартова позиция и атака на победата утре.
 
Втори остана пилотът на Ферари Себастиан Фетел с изоставане от едва 0.072 сек. от лидера. Четирикратният световен шампион ще направи всичко по силите си да спечели неделната надпревара по улиците на Сингапур, където мощността на Мерцедес не дава толкова голямо предимство.
 
Най-бързият пилот на "Сребърните стрели" днес бе Люис Хамилтън, който записа 3-о време. Британската звезда на шампионите обаче бе по-бавен от Макс с десета и половина. Изненадващо добро темпо демонстрира Фернандо Алонсо, дни след обявяването на раздялата на Макларън с японския им доставчик на двигатели Хонда.
 
Испанецът постигна четвърти резултат, което не се случва често в последните няколко години. Фернандо е "само" на половин секунда от най-бързото време днес, което може да се смята за сериозно постижение. Съотборникът на двукратния световен шампион също направи добро представяне с петото си място.
 
Даниел Рикардо бе далеч от скоростта на съотборника си Верстапен и остана шести на +0.688 сек. изоставане. Седми се нареди пилотът на Рено Нико Хюлкенберг, а отново разочароващ резултат записа другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас. Финландецът остана седми, позиция пред сънародника си Кими Райконен. Ледения остана на повече от половин секунда зад времето на съотборника си Фетел.
 
Серхио Перес от отбора на Форс Индия допълни подреждането в топ десет. Зад мексиканеца, на 11-а позиция, се класира съотборникът му Естебан Окон.

 

Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки