ДРАМА ВЪВ ВАРНА: ЦСКА продължи победната серия с гол в 96-ата минута! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каранга отново герой за "червените", гол на Манолев бе отменен заради несъществуваща засада, а Чунчуков бе набързо изгонен

ДРАМА ВЪВ ВАРНА: ЦСКА продължи победната серия с гол в 96-ата минута! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на ЦСКА постигна седмия си пореден успех в Първа професионална лига, след като спечели по изключително драматичен начин гостуването си на Черно море с 1:0.

Единственото попадение на стадион „Тича” падна в 96-ата минута и бе дело на водещия реализатор в групата на майсторите Фернандо Каранга. 

Двубоят от деветия кръг на елита бе много динамичен и изпълнен със ситуации, като две попадения на гостите не бяха зачетени заради засади, а в един от случаите такава нямаше.

Феновете на „червените” пък препълниха гостуващия сектор на стадиона във Варна и повече от 2000 привърженици не бяха допуснати до съоръжението.


По данни на телевизията, излъчила двубоя, на стадиона присъстваха над 7 000 души, от които 4 000 поддържаха Черно море.

Срещата започна двуостро, а в 11-ата минута гостите имаха основателни претенции за дузпа заради нарушение на вратаря Евгени Боровик в пеналта срещу Станислав Манолев.

Наказателен удар не бе отсъден, но в 40-ата минута се стигна до още по-скандално решение, тъй като Манолев вкара гол, който не бе зачетен заради несъществуваща засада.

При ситуацията Фернандо Каранга бе съборен в пеналта и после топката попадна у Тиаго Родригес, който бе в чиста позиция и отправи остро центриране в пеналта, където Манолев засече и прати топката в мрежата, ала попадението бе отменено.

Така почивката дойде при нулево равенство, а малко след паузата мачът трябваше да бъде временно спрян заради гъст дим на терена вследствие на димки и факли, запалени от феновете.

Шест минути по-късно двубоят бе подновен, а в 58-ата се стигна до ново отменено попадение на ЦСКА, този път правилно, тъй като голмайсторът Каранга бе в засада.


Малко по-късно нападателят на „червените” пропусна златна възможност, след като бе оставен непокрит на границата на вратарското поле, но с глава не намери целта от близка дистанция.

Междувременно освободеният от Левски футболист Амаду Сукуна дебютира за Черно море, появявайки се като резерва.

Впоследствие натискът на ЦСКА се засили и в последните минути „моряците” рядко напускаха собствената си половина. Цветелин Чунчуков пък бе изгонен, след като получи два жълти картона за малко повече от минута и така остави своите с човек по-малко.

В 86-ата минута Николай Бодуров отправи страхотен далечен удар, но вратарят на домакините спаси, за да се стигне до 9-минутното продължение на мача.

То бе изпълнено със ситуации, тъй като първо резервата Кевин Кубемба не можа да вкара с глава от границата на вратарското поле, а после опасен изстрел на Орлин Старокин профуча над вратата.

Така се стигна до 96-ата минута, в която друга резерва – Кирил Десподов, получи хубав пас в наказателното поле от Станислав Манолев.

Крилото елегантно прехвърли излезлия да го пресрещне вратар на Черно море, а Фернандо Каранга засече от непосредствена близост и вкара победното попадение за ЦСКА.

Благодарение на деветия гол на бразилеца в елита, отборът от „Българска армия” остава убедителен лидер в класирането с 22 точки, като има с 4 повече от Лудогорец, макар че шампионите са с мач по-малко.

Черно море пък заема шестата позиция с 14 точки от 9 двубоя след третата си поредна загуба.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки