Мората: Конте ме спечели, а Жозе не

Арсенал гони първи успех на „Стамфорд Бридж” от 6 г. насам

Мората: Конте ме спечели, а Жозе не

Новото попълнение на Челси Алваро Мората даде обширно интервю преди лондонското дерби с Арсенал днес от 15:30 часа.

24-годишният нападател сподели, че освен сините сериозен интерес към него е имало и от страна на Юнайтед.

Антонио Конте обаче е "главният виновник" за преминаването на Мората на "Стамфорд Бридж".

"Имах няколко оферти през лятото. Не само от Челси и Юнайтед, но и от клубове в други първенства. Намирах се в много добра ситуация. Най-ползотворният ми разговор обаче беше с Антонио Конте, който искаше да дойда тук. В началото на лятото не знаех, че Челси са заинтересовани от мен. Мислех, че искат да привлекат Лукаку или някого друг. Но говорих с Конте няколко пъти, не само през това лято. Чувствах, че имам неизпълнен дълг към него, защото тъкмо когато подписах с Ювентус, той пое в посока националния отбор на Италия. Всъщност миналата година бях близо до трансфер в Челси. Аспиликуета дори бе малко разочарован, защото вече бе започнал да ми търси нов дом. Когато разговарях с Конте тогава му казах, че бих напуснал Реал единствено заради Челси. Спомням си, че бях със съпругата ми, когато той ми заяви, че тимът със сигурност ще спечели титлата и точно така стана. Сега трябва да го повторим", сподели Мората.

24-годишният нападател бе част от Реал Мадрид, който спечели 2 поредни титли от Шампионската лига, но предпочете да напусне кралете, тъй като предстои световно първенство през 2018-а, а Мората се цели в титулярното място в състава на фуриите.

"Бях щастлив в Реал и Зидан искаше да остана. Но нямаше как, тъй като бях резерва. Идва момент, в който е задължително да играеш, да се развиваш, да се чувстваш добре. Амбициозен съм и гладен за успехи. Искам да бъда част от Испания на Мондиал 2018, но трябва да играя редовно и да вкарвам голове. Когато дойдох на "Стамфорд Бридж" чувствах огромно напрежение. Парите, които даде Челси за мен, бяха много, а и изпуснах важна дузпа в Къмюнити Шилд. Знаех, че върху мен ще се излее голяма доза критики, но стиснах зъби. Това ме амбицира да докажа на всички, че е било незаслужено".

Днес сините приемат Арсенал в лондонско дерби. Топчиите не са печелили на "Стамфорд Бридж" в първенството от 6 години, като загубиха последните си 5 визити, в които инкасираха цели 15 гола във вратата си. Артилеристите ще се уповават на успехите над Челси за ФА къп и Къмюнити Шилд по-рано през годината, а Арсен Венгер е убеден, че тимът му може да изтръгне нещо от срещата.

"Уверен съм, че можем да вземем точки като гост. Много е важно да играем добре и да си тръгнем с позитивен резултат. Трябва да бъдем подобри в защита от това, което показахме на "Анфилд". Нужно е обаче и да сме по-опасни в нападение. Алексис никога не е имал психологичен проблем, защото обича футбола и обича да играе. Дадох му по-дълга почивка, защото имаше нужда от такава. Нормално е понякога феновете да са разочаровани. Налага се да живееш с всички мнения, но в края на деня ти вземаш решенията. Те са базирани на финансовия баланс и от спортна гледна точка. Ние се опитваме да комбинираме двете. Не е лесно, защото трансферният пазар е напълно неконтролируем", заяви Венгер.

Дербито Челси – Арсенал е днес от 15:30 часа, пряко в ефира на Диема спорт 2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки